Besök från Paris


På förmiddagen tog jag och Anneli tag i lite hushållgöremål som att köra till tippen, städa lite och handla. Men vi körde också till Kallhäll och Järfälla badrumsrenovering för att beställa lite hjälp med att montera in det nya uttaget till vattenslangen. Plus en del annat smått i rörmokeriväg.

Någon tidpunkt fick vi inte i dag utan om den saken återkommer rörmokaren som ska utföra arbetet.

När vi var på Åkermyntan och handlade gick jag in på Myntans wok & sushi och beställde maten till på lördag. För då blir det fullt hus med 14 UFO-Sverige-medlemmar (styrelsen) och sju andra som ska äta här. 21 personer alltså. Vi brukar ju försöka äta lunch innan själva styrelsemötet börjar och så blir det även den här gången.

Medan jag stannade hemma och städade och fixade lite med en power point som Rickard Andersson skickat mig, och som ska visas under styrelsemötet på lördag, åkte Anneli till Södra station för att hämta sin bror Thomas och hans pojkar Casper och Linus (mamma Kristina är i USA) och Raili som tagit tåget hit. När de kom fram hade de plockat upp pizzor från Skälby pizzeria och så satte vi oss på verandan allihop.

Faktum var att ingen orkade äta mer än en liten del av sin pizza, värmen tog ut sin rätt och pizzorna är stora som dasslock. Enda utvägen var att åka till Allmänna och bada vilket vi gjorde så snart Markus kommit hem från jobbet. Raili stannade kvar och vaktade huset eftersom hon säger att hon glömt bort hur man simmar.

Under dagen har jag också hjälpt Johan med lite ufoarbete och mejlat över ett par intervjuer till ett fall som Bertil håller på med. Fick också mejla en kille som håller på och spammar mig och andra i styrelsen med en massa information om Mars (samma mejl om och om igen) och bad honom att sluta. Han svarade då att det inte var olagligt vilket jag i min tur svarade att det inte var det saken handlade om. Efter en stund lovade han i alla fall att sluta.

På Allmänna var det rätt mycket folk och vi stannade lite drygt en timma. Båda kusinpojkarna visade sig lika orädda för vatten som våra pojkar vilket är bra. De hoppade och simmade av hjärtans lust. Tills Linus slog ryggen i vattnet då han missat en volt och då sa att han aldrig mer skulle hoppa. Men det kommer han givetvis att göra.

Detta är alltså min sista dag på semestern och den har varit lugn och fin. Vi åt lax och sedan glass på verandan och satt sedan kvar till efter 21, fortfarande varmt och skönt denna +30-dag.

På lördag är det ju dags för en liten och från våra breddgrader knappt synlig solförmörkelse men jag har i alla fall förberett mig genom att plocka fram de speciella skyddsglasögen, stativet och att ställa in kameran. Har också fått möjlighet att kontrolläsa en artikel om förmörkelsen som en kollega på DN skrivit.

I dag publicerade Ufopoden i P3 en filmad intervju med mig på sin sin Facebooksida. Där berättar jag lite om Vilhelminafallet som ni kan läsa mer om på UFO-Sveriges webbplats. Bara att klicka här!

Min finländske ufokollega Kalevi Mikkonen har skrivit en lång artikel om spökflygarvågen på 1930-talet. En våg av observationer som gjordes i såväl Finland som Sverige och Norge. Artikeln är på finska men det finns en summering på engelska i slutet. Läs den gärna!

En stund efter 23 blev det sängen.

Markus och hans kusiner i vattnet på Allmänna.

Linus och Thomas.

Också kvällsmaten åt vi på verandan.

Loading