Åter till arbetet


I dag var det sista timmarna på semestern och klockan 13.30 satte jag mig på bussen för vidare transport till DN. Det var ett tag sedan och semestern har verkligen känts lång och bra på alla sätt. Men det blir helt okej att jobba också. Det brukar ju inte ta många minuter innan det känns som att man aldrig varit borta.

Och så blev det. Skjutning i Kanada och så var jag igång…

Innan dagen tog mig till DN tog jag ett tag och gjorde en första grovsortering av Busty Taylor cirkelbilder från åren 2001–2003, en försvarlig hög med pappers- och diabilder som denne pilot hade lyckats ta under tre år. Nu ska allt digitaliseras på AFU och sedan hoppas jag kunna hämta upp fler bilder vid nästa besök hemma hos Busty i Andover.

Pratade ett par vändor med Rickard som jobbar på med att hitta en ny kursgård åt UFO-Sverige till nästa år. Det han kommit fram till ska vi diskutera under mötet i morgon.

Bilden överst i bloggen är ett undantag. Jag brukar inte lägga ut matbilder här, men väl på Facebook! Tyckte dock att jag kunde visa min första måltid efter semestern som bestod av bläckfisk i svartabönsås med ris och grönsaker på Lilla Asien. Alltid gott.

Finns faktiskt inte på menyn utan det är en rätt som jag beställer ändå.

Gjorde en runda på jobbet för att samla in lite grattissignaturer till en vän som snart fyller år. Det blev rätt många faktiskt trots att en del är på semester fortfarande och trots att många i det äldre gardet har slutat.

Det blev rätt mycket skrivet denna första dag, dessutom två artiklar med rymdtema. Den ena om en ny rymdsond som skickas upp mot solen, eller rättare sagt en bana runt solen, i morgon. Den kommer att bli det snabbaste föremål människan har konstruerat. Inte illa.

Den andra blev en blogg om hur en rymdsten störtat in över en amerikansk militärbas på Grönland och brunnit upp i atmosfären. Lite kul. Undrar om någon där hann uppfatta vad som hände över deras huvuden.

Och så skrev jag om ett naturfenomen, en eldtornado i England. Titta gärna på filmen om ni kommer in på artikeln. Jag har sett bilder och någon film på sådana här brinnande tornador tidigare men den här måste i alla fall vara den bästa.

Men trots allt, det var en lugn start på arbetshösten. Hann till och med gå genom lite av min samlade DN-epost under de veckor jag inte läst den.

Åkte hem med Johan när det väl blev dags för det.

En dålig bild av ett vykort gjort av Jac Edgren från Gunnarskog i Värmland som en kamrat till mig letar efter. Ligger här som påminnelse för mig.

Loading