Valdag!


Jag, Anneli och Markus vandrade iväg till Neptuniskolan för att rösta nu på förmiddagen. Finkavajen på, precis som det ska vara när det är val. Och köerna var långa till valurnorna. Också precis som det ska vara.

Och när jag väl kom till jobbet har jag suttit och lajvat valet hela kvällen. Fult ös, klistrad vid datorn med lite iskall lasagne och ljummen cola som mat under kvällen. Men kul. Och jämnt så det förslog mellan blocken när jag gick vid 01-tiden. Någon regering kommer vi inte att ha förrän om ett par veckor.

Det var en riktig racerdag med en massa saker att skriva om och uppdatera. Kul och spännande men att sitta med lurar på öronen i tio timmar är lite varmt – om inte annat.

En sak till. Väldigt välorganiserat på DN den här kvällen. Perfekt.

Åkte hem med Peter som är en av mina regelbundna taxichaufförer. På vägen hade jag kontakt med Niklas som bevakade SD:s valvaka för TT och fick ett prat med Jimmie Åkesson. Vad han inte fick var mat (bara Mariekex) så vid 01.30 satt han och åt burgare på Max.

Jag var också rätt hungrig efter en lång kväll så jag och Markus satte oss och åt upp lite rester som låg i kylen. Sedan satt vi och pratade en stund om det som hänt under kvällen.

Jag och Alexandra Carlsson Tenitskaja lajvade hela kvällen, 14.30 till 01.00 i mitt fall.

Undertecknad vid datorn. Här satt jag hela kvällen.

Alexandra – på hugget.

403 total views, 3 views today