Glasögonen fixade och ufosamtal


Gick upp i hyfsad tid för att åka till Jakobsbergs centrum och få min trasiga glasögonskalm lagad och det fick jag. Kostade 250 kronor mot noll hos min gamla optiker som tyvärr gått i pension nu.

När jag ändå var i centrum bokade jag tid för klippning hos frisören. Och det är verkligen på tiden att jag kommer iväg. Har bara inte haft tid de senaste veckorna.

Så ringde jag upp Wolfgang som sökt mig via Niklas nummer. Många som inte har mitt nummer (eller som i Wolfgangs fall har tappat bort det) råkar hitta Niklas nummer på Hitta.

Wolfgang var upphetsad över att ha hittat ”Nasabilder” från Mars som visar gravstenar, döda varelser och farkoster. Jag tog mig en titt på dem framåt kvällen men utan att kunna se samma sak. Många av bilderna var kraftigt förstorade vilket hade förvrängt deras innehåll. I alla fall inget som övertygade mig.

Nästa samtal kom från en man i Norrbotten som jag talat med om en händelse på 70-talet för flera år sedan. Nu berättade han om hur han vid en lång rad tillfällen sett lysande föremål som rört sig på mycket konstiga sätt över en sjö där han brukar fiska. Och hur han för bara en kort tid sedan hade ett medvittne till en sådan observation.

Det han berättade låter intressant och jag önskar verkligen att jag hade tiden att ägna några dagar uppe vid sjön eftersom han garanterar att jag i så fall skulle få se det han ser själv.

Efter att ha suttit en stund vid köksbordet och gått igenom gamla tidningar från 1910- och 20-talet, medan Markus klippte gräsmattan (tack!) åt jag lunch och sedan blev det bussen mot jobbet.

Ett roligt klipp om hur en månfärd kunde tänkas gå till hittade jag i Vecko-Journalen nummer 50 1/2 från 1920. Ni kan se det här ovan. Där framgick att tre personer redan anmält sig till att bli besättning på den kommande farkosten.

På jobbet fortsätter efterdyningarna från valet. Och en av dem skulle resultera i en stornyhet som var så viktig att jag och Björn fick äta på 30 minuter inklusive gångtid till Rosa drömmar. Men där hade vi förbeställt raggmunk med fläsk som var riktigt bra. Inte ofta jag äter den rätten längre, allt för sällan!

Sedan blev det en hel del Trumpskrivande men jag hann också bjuda Björn, Adam och Simon på smörgåsfika vid 23-tiden.

Nu går jag av skiftet. Ledig fem dagar då jag bland annat ska till Visby för att hålla föredrag.

 386 total views,  1 views today