Tiotalet lådor från Semic


Hade tänkt att sova till 10 i dag men det blev bara 9 och det fungerade bra det också. Satte mig en stund vid köksbordet för att fortsätta gå igenom den försvarliga bunt med gamla tidskrifter (1910- och 1920-talet) som jag tog med från Sven Anderssons förråd. Hittar en hel del kul artiklar om rymden, naturfenomen och annat som intresserar mig – men inget om okända föremål på himlen.

Sedan bar det av till Riddarfrisören för att äntligen få mitt hår klippt. Och jag tog med mig en Allers från 1923 med en teckning av en modern frisörsalong på omslaget som jag gav till tjejen som klippte mig. Bilden var riktigt häftig och hon blev mycket glad över gåvan.

Hemma igen fick Markus ta över bilen och när han kom tillbaka så var det min tur igen, den här gången med siktet inställt på Semic som hade hört av sig och bett mig komma och hämta böcker. Ni kan se mig botanisera i förlagets handlager på bilden här ovan.

Ett besök på Semic och Jultidningsförlaget tar sin lilla tid eftersom det är så många jag känner där och vi lätt blir stående och pratar på en stund. Träffade bland annat Måns Gahrton som tyckte att vi borde ses för lunch framöver.

När jag till sist var klar hade jag ett tiotal lådor med fräscha böcker från det senaste årets utgivning med mig. Dessa delade jag sedan upp i en hög som ska till Böckernas hus i Tidan, en som ska till Serieslussen och en som ska till AFU för försäljning.

När Anneli kom hem lagade vi köttfärssås tillsammans som sedan kompletterades med spaghetti. Kall mjölk till det och så var allting perfekt.

Efter ett antal dagars uppehåll eftersom jag har jobbat så tittade vi på ett avsnitt ”The Crown” också innan jag satte mig och fixade klart mitt föredrag som jag ska hålla i Visby i morgon. Om ufo och spökraketer. Packade väskan och sedan blev det tidigt i säng.

Jo, en glad nyhet också. Niklas cykel dök upp! Han hittade den själv där han hade parkerat den – vid körens träningslokal!

 451 total views,  1 views today