Badminton och städdag


I dag fick vi besök i trädgården av den här sötnosen som låg och vilade sig en stund. Tyvärr är hon och hennes kompisar inte så snälla mot våra blommor så till slut körde jag iväg henne.

Själv hade jag precis tagit en paus från dammsugandet. Hela huset fixades men jag fokuserade särskilt på Markus rum eftersom han fått diagnosen dammallergi. Tömde hela hans belamrade skrivbord och gjorde så rent jag kunde i hela rummet. Och när Markus kom hem fick han sortera ut vad han ville ha kvar på bordet och vad som kunde slängas eller sparas någon annanstans.

Innan dess hade jag och Stefan inlett höstsäsongen på badmintonbanan. Kunde ha börjat bättre för min del men jag får skylla på min efterhängna förkylning som gjorde att jag inte riktig torkade lika mycket som jag borde. 8–15, 12–15 och tillslut 13–15 blev det och på något sätt gick det ju ändå lite mindre dåligt på slutet.

En av pauserna under eftermiddagens storstädning gjorde att jag kunde göra klart den sista högen med gamla Allers och andra tidningar från Svens förråd och se till så att de artiklar som intresserade mig sparas medan resten går till försäljning via Böckernas hus eller Serieslussen.

Slog en signal till Imre Horváth också. Imre var kassör i UFO-Sverige i början av 90-talet och en aktiv och alltid positiv person. I dag är han 88 år och lite sjuklig men lika glad och trevlig! Vi pratade en bra stund. Han lovade att se om han hade några gamla ufoböcker och annat som kanske borde hamna hos AFU.

Tog en stund och betalade räkningar också. Plus att jag ringde Bonniers som hade skickat mig en helt felaktig sådan på nästan 3.000 kronor för mycket för de exemplar av mina egna böcker som jag köpt. Men killen i andra änden insåg problem, tog bort den felaktiga summan och mejlade mig en ny räkning.

Framåt kvällen blev det middag (rostbiff med potatisgratäng signerade min kära fru) för mig, Anneli och Markus och sedan såg jag och Anneli på ett avsnitt av ”The Crown”. Vi får passa på nu när vi är hemma tillsammans.

Innan dagen var slut fick jag göra en brandkårsutryckning när två av AFU:s utländska hjälpredor hamnade på lätt kollisionskurs. Ett antal mejl blev det och jag hoppas nu att det ska reda ut sig. Jag vet inte hur många gånger jag gjort liknande utryckningar under åren. Ufologi är ett fält där människor har lätt att bli osams.

Hjälpte också en kille i Gävle med att identifiera en sak han sett och fotograferat på himlen. Han tog sin bild sent på onsdagskvällen och messade mig redan då. I dag kunde jag göra lite fler kontroller samtidigt som jag fick nya data från killen. Vad det hela slutade med ska jag inte gå in på men jag kommer att använda det hela som ett exempel under fältundersökarkursen i höst.

Framåt 00.30 mejlade jag vännen Loes och frågade om vi får lägga in hennes digitala magasin Verwondering på AFU:s NAS. Hoppas få svar snart för det är ett bra magasin om än på holländska!

Loading