Styrelsemöte på Ålands hav


I dag blev det premiär! För första gången håller UFO-Sverige ett styrelsemöte på havet, närmare bestämt på Viking Lines Cinderella. Mötet körde igång klockan 16.30 och jag höll i ordförandeklubban då Anders Berglund var tvungen att stanna hemma och ta hand om sin sjuka fru.

Vid 19-tiden var vi faktiskt klara, vilket är snabbt med UFO-Sverigemått mätt.

Som sig bör betalar vi för själva resan, var och en för sig. Däremot står föreningen för hyran av möteslokalen. Här är det ingen som skor sig på medlemmarnas pengar och vi jobbar ideellt i ordets verkliga mening. Ingen har lön och vi lägger ned många gratistimmar i veckan på att göra föreningen så bra som möjligt.

Anneli och några av de andra damerna åker också med och Mats och Irene kommer hit från Sala så att vi kan åka gemensamt in till färjan.

Bilden ovan är från styrelsemötet på Cinderella.

Efter mötet satt jag och Tobias kvar i sammanträdesrummet och körde ut alla andra så att vi i lugn och ro – och i hemlighet – kunde planera den kommande stora övningen som vi två ska hålla i under fältundersökarkursen.

Klockan 21 var det dags för vår gemensamma middagssittning där buffén var god och väl tilltagen. Det var rätt mycket folk på båten och lite köer till varmrätterna men vi behövde egentligen aldrig vänta särskilt länge på något och hade ett par bra timmar vid våra två runda bord.

När vi hade ätit klart samlade vi oss alla kring ett bord.

Eftersom Tobias fyller år i dag passade vi på att sjunga för honom i samband med styrelsemötet och sedan när dansbandet drog igång framåt sena kvällen så såg jag till att Tobias blev uppmärksammad från scenen.

Annars passade jag och Anneli på att dansa både till house, techno och dansband. De två första var kanske inte riktigt vår musik, lite för lite rytm och fart, men dansbandet var ju lite mer anpassat för oss. Vi saknade ett bra discoband!

Framåt midnatt var vi ett gäng som gick upp på däck och tittade på de stjärnor som gick att se genom strålkastarskenet. Havet var lugnt som ett salsgolv men den lilla vind som ändå blåste gjorde oss lite kalla så det blev ett kort besök.

Efter 01 köpte jag en kall cola och sedan gick jag och Anneli till hytten. Några av de övriga i gänget fortsatte några timmar till.

Här är gänget!

En liten stjärnspaningstur på däck.

265 total views, 1 views today