Samtal med Storytel


I dag hade jag ett långt samtal med ljudboksproducenten Storytel som vill publicera några av mina äldre böcker. Och det vore absolut kul. Nu är det långt ifrån klart att det blir så eftersom mitt förlag, Semic, är ett Bonnierförlag och Bonner Audio mycket väl kan vara sugna på samma sak.

Så nu utreds den saken från Bonniers sida medan Storytel får vänta på sitt svar.

Men vi pratade också om en annan sak. Att låta Storytel publicera artiklar ur UFO-Aktuellt – med ersättning till UFO-Sverige givetvis. Personligen tycker jag att idén är bra och jag kommer att fortsätta de samtalen.

Pratade också med en man som jag träffade för några månader sedan och som vill donera sin samling sf-böcker till AFU. Donationen skulle komma först sedan han och hans fru (som är en före detta arbetskamrat med min Anneli) hittat en bostad. Och nu hade de gjort det.

Så på lördag åker jag dit och plockar hem samlingen. Sedan får jag köra den till AFU kring årsskiftet.

På jobbet fick jag telefon från en dam i Tofta i Halland som hade fotograferat ”ett skepp” intill månen under månförmörkelsen den 27 juli. Jag pratade med den trevliga damen en stund och bad henne sedan att skicka över bilden från sin telefon, vilket inte var så lätt. Men trots att hon aldrig hade gjort det tidigare så lyckades hon få iväg den en timma senare.

Ni kan se den här ovan.

Den farkost som hon hade fångat var en reflex i linsen från lampan till höger. Något som hon förstod efter det att jag hade förklarat. Lite besviken var hon givetvis men hon tog det hela med gott humör och senare fick jag en hel radda rosor i form av emojer.

Vid 18-tiden rusade jag ut för att träffa Daniel Åsenlund som hade köpt en fullproppad kasse med gamla Allers från mig för 250 kronor. Pengar som går till AFU. Många bäckar små.

Kvällens middag intogs i form av en entrecôte på La Barca. Hann se ett helt avsnitt ”Simpson’s” medan jag åt. Perfekt eftersom det var ett nytt avsnitt som jag inte sett förut.

Mycket Trump i kväll. Bra start på passet.

Hemma satte jag mig och läste ett kapitel i ”Ett år i rymden” som fortsatt är riktigt bra.

189 total views, 1 views today