Lite stenhjälp och ufojobb


Startade förmiddagen med att ringa min vän Dan på Naturhistoriska som är expert på mineral och meteoriter för att få hjälp att identifiera stenen här ovan. Jag fick bilden och senare också en liten bit av den från en kvinna i Slättåkra som undrade om denna nästan 13 kilo stora bumling kan vara en sten från rymden.

Själv är jag tveksam men har för säkerhets skull skickat bilderna till Dan för att kika på. Ni kan se stenen på bilden här ovan.

Lite senare på dagen fick jag svaret – det rör sig inte om en meteorit.

Sedan satte jag mig och jobbade en stund med nästa UFO-Aktuellt och fick en sida gjord. Pusslade också ihop schemat för Englandsresan och mejlade till Bob Rickard som vi ska bo hos några nätter i London innan det blev lunch framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Pratade med Anders Liljegren på AFU en stund på vägen till jobbet. Vi diskuterade en idé som Håkan Blomqvist fört fram om att samla böcker, tidskrifter och annat som vi har överskott på i ett slags AFU Bookshop. Alltså både UFO-Sveriges tidskrifter och prylar och AFU:s överskottsböcker.

Och även om idén kanske inte går att genomföra exakt som Håkan lade fram den (i en enda lokal som enbart är ägnad till detta) så kommer vi att försöka att göra något i den vägen.

Det är bara att konstatera att allt hade varit så mycket lättare om vi haft en enda stor och sammanhängande lokal istället för ett pärlband längs samma gata.

Rätt mycket att göra på jobbet med lite skjutningar i USA, tunnelbanestopp på gröna linjen och en del politiska nyheter som jag och Adam jobbade tillsammans med. Kvällen rullade på snabbt men ett besök på La Barca blev det i alla fall.

Mer kommer.

215 total views, 3 views today