Sf-samling och strömmingssittning


Ägnade förmiddagen och en bit av början på eftermiddagen till att hämta en stor samling science fiction-böcker som Svante Seleborg skänker till AFU. Svante och hans fru Karin ska flytta och tack vare att Anneli är tidigare arbetskamrat med Karin fick jag veta om detta.

För Svante har läst sf i många år men kommer inte att få plats med samlingen nu när de flyttar. Och han var som så många andra orolig för vad som skulle hända med hans böcker den dag som han inte längre kunde ta hand om dem.

Nu blev jag och AFU lösningen och på bilden ovan kan ni se en del av samlingen, det fanns två bokhyllor till. Böckerna på golvet är av allmänkaraktär och ska säljas på Böckernas hus.

När jag körde hem ett av de tre lassen kom en granne, Peter, med en kasse böcker och en kasse serietidningar som han undrade om jag kunde sälja åt honom. Och det kan jag väl. Det är himla bra att vänner och bekanta tänker på mig (=AFU) innan de gör sig av med böcker.

Jag slog också en signal till Erkki på Serieslussenoch undrade om han skulle kunna komma förbi här i nästa vecka, vilket jag hoppas. Jag har över 40 kassar med böcker med och om serier i källaren som jag verkligen skulle vilja bli av med.

Dessutom står det massor av andra kassar en trappa ned. Sådana som ska till Uppsala eller till Tidan och ett gäng som ska till AFU. Börjar bli trångt och skulle behöva bli av med en del.

Sedan blev det surströmmingspartaj med Ylva och Mats, Gunnar och Vanja, Per och Evamia, Kalle och Maria och så jag och Anneli förstås.

Det blev en riktigt bra sittning med följande strömmingar att njuta av: Borkbo 2018, Oskars 2018, Ulvöprinsen 2016, Ulvöprinsen 2017, Hållstrands 2018, Kallax 2018, Bockön 2018 och Mannerströms 2017. Och med Kalle som allsångsledare var det ordning och reda på skålandet och skrålandet. Båda Ulvöprinsarna föll mig i smaken.

Tyvärr kunde inte Tobias komma från Norrköping eftersom han åkt på en trist förkylning så vi blev tio till bordet. Markus valde också bort vår sittning för att träffa Niklas och kamrater på stan. Det här surströmmingsgänget är en härlig samling personer, grannar och vänner.

I år hade Per med sin sousafon och kompade Kalle i några av snapsvisorna! Ett stort instrument som liknar en tuba och som nästan inte gick in genom dörren när han kom med det på ryggen.

Anneli hade fixat en suveränt god glasstårta som vi avslutade kvällen med innan det var dags för folk att bryta upp vid midnatt. Ylva och hennes bror Mats sover över. Jag fixade med disken, svarade på mejl och när allt var klart blev det sängen 01.30.

Hela surströmmingsgänget!

Årets sorter.

Här ligger godsakerna uppdukade.

Underhållning!

Per tar sin sousafon på ryggen och går – Kalle tittar imponerat på.

177 total views, 1 views today