Till AFU med 22 kassar


I morse packade jag 22 kassar och några lådor i bilen och körde till Nyköping för att plocka upp Carl-Anton och sedan vidare till Norrköping och AFU. Tyvärr kunde inte Anders Liljegren möta upp eftersom han fått förhinder men vi pratade en god stund i telefonen på vägen ner och väl framme var Tobias Lindgren på plats och snart också Johan Gustavsson plus ett gäng övriga AFU-medarbetare.

Ni kan se oss fyra på Susannes bild här ovan.

Det jag hade med var bland annat böcker från Sven Andersson, hans originalteckningar och annat från Svens dödsbo. Men också ett stort antal diabilder från Sufoi som Andreas Ohlsson en gång i tiden börjat gå igenom för att identifiera. De han inte kunde lista ut vad de föreställde hoppas jag nu att Anders kan kika på och fortsätta fylla i det Excelark som följde med på en sticka.

Jag hade också med en låda med Peter Rogersons korrespondens från 1970-talet och andra papper från Peter. Men också böcker som jag själv donerar plus en del från Carl-Anton och några pärmar från Anders Persson. Och en hel del annat.

Efter att vi hade fördelat det mesta av min last i olika lokaler längs ”AFU-gatan” tog vi fyra oss till sushibuffén i Hage Centrum. God och prisvärd. Vi satt nog där en timma och åt och pratade. Men jag tog också chansen att prata mig samman med Tobias inför fältundersökarkursen där vi som vanligt ska hålla ett rollspel. Den saken gjorde vi i ”enrum” men med Leif sittande en bit bort (som inte ska gå kursen).

Medan jag var på arkivet ringde Kjell från Västra Frölunda och ville donera en del ufoböcker. Jag tackade givetvis ja och han lovade att skicka bilder så att jag fick se vad det var för något.

Tobias passade också på att filma mig för AFU:s Instagram (#archivesfortheunexplained) där jag på 55 sekunder berättade om att jag snart åker till England för en ny insamlingsresa. Den här gången med Anneli som sällskap. AFU:s Instagram har ett antal hundra följare men det kan säkert bli fler. Ni kan se hur Tobias lägger ut filmklippen på bilden här nedan.

När jag kom hem gick jag igenom några kassar som Carl-Anton samlat ihop åt mig. En hel del kul saker som nu har infogats på min sida över samlingar. Satte mig också och letade och läste sådant som kan ge inspiration till AFU-boken. Arkivet är ju så stort att man bara hinner snudda vid en del varje gång man är här.

Fick förresten redovisningen över antalet böcker som lånats ut på biblioteken under 2017. Och i år blev det 5.602 vilket innebär att 15 personer om dagen lånar något som jag har skrivit eller översatt varje dag. Känns kul! Inga Astrid Lindgren-siffror givetvis men roligt ändå.

I dag slog vi på elementen i huset. Sommaren är definitivt slut. Fyra plus i morse och Anneli tyckte att det började bli lite svalt här inne. Nu är hösten här!

Skrev in post 596 i min ständigt växande uppslagsbok över böcker och häften som på ett faktamässigt sätt tar upp ufofenomenet. Detta sedan jag fått en ljudskiva (cd) av Carl-Anton i dag. En skiva som nämner spökraketerna 1946 så den fick också åka med.

Har också börjat packa för England vilket innebär att jag lägger allt som ska med på sängen i källaren. Men jag och Anneli tittade också på ett avsnitt ”The Crown”. Och så gjorde jag en insats och flyttade runt en del böcker i mitt arbetsrum så att det nu inte behöver ligga lika många ovanpå andra böcker i hyllorna. Detta lyckades jag med eftersom Sufois dialådor försvann och skapade ny plats!

Har också hjälpt Carl-Anton med att göra i ordning hans power point till fältundersökarkursen i oktober och jobbat lite med Englandsresan.

I säng vid 00.50.

Tobias publicerar det lilla filmklippet med mig på AFU:s Instagram.

Loading