Amerikansk politik även i dag

Också fredagen kom att gå politikens tecken. Den amerikanska politikens närmare bestämt. För just nu kretsar nästan allt kring utfrågningen av av Brett Kavanaugh och efter maratonreferatet i går var det dags för omröstningen i senatens juridiska utskott i dag. Dramatiskt blev det med massor av uppdateringar under eftermiddagen och kvällen.

Men jag har också ägnat mig en del åt ufo. Bland annat fick jag ett glädjande samtal från en av dem som jag hade räknat bort på min lista över sådana jag vill träffa i England. För när jag ringde Jimmy Goddard för några dagar sedan fick jag veta att han inte skulle vara hemma när jag passerade honom.

Men nu ringde han till min mobil och först svarade jag inte eftersom det kommer så många fejksamtal från utländska nummer. Men som tur var pratade han in ett meddelande på min svarare så jag ringde tillbaka och fick då veta att han ändrat sina planer – vi kan ses.

Pratade också med Håkan Ekstrand som satt och plockade Rapport-Nytt i kuvert tillsammans med Mats Nilsson och Gunnar Karlsson, så snart är den tidningen på väg ut till våra läsare.

Fixade också så att Markus fick ett abonnemang på Viasat Golf så att han kunde följa Ryder Cup innan det bar iväg till ett tidigt möte på DN – där busschauffören körde ifrån mig trots att jag sprang intill den när jag skulle hoppa på vid Grantoppsgränd.

Mötet var i skyddskommittén där jag sitter med. Skyddskommittémötena är viktiga och på flera sätt. Bland annat får man en chans att påverka skyddsarbetet på DN och dessutom träffa andra skyddsombud på andra tidningar i huset som DI och Expressen. De brukar inte ta så lång tid och även i dag höll vi det hela till en timma.

Arbetsdagen kom alltså att handla om i princip samma frågor som i går men i ett betydligt lugnare tempo. Jag gick till Lilla Asien redan före 18 eftersom jag inte hunnit äta någon lunch i dag.

Åkte hem med Johan och träffade Markus som var uppe. Anneli är i Luleå dit hon tog flyget i kväll. Ett fyra timmar försenat flyg. Läste en stund och fixade lite innan det var läge att släcka 02.30.

Loading