Söder ut till Vigays och Paul


Fin frukost i min smak i form av bacon, korvar, toast och ägg när jag och Anneli bänkade oss i köket hemma hos Bob och Sam. Trevligt att träffa Sam en stund också eftersom hon låg och sov när vi kom i går. I dag var hon ledig eftersom deras dotter kom med hennes lilla dotter, Evelyn, som de skulle barnvakta i några timmar.

Evelyn visade sig vara en liten trevlig tjej som både kunde dansa och vinka. Så vi packade bilen, vinkade till lillflickan och körde mot närmaste bensinstation för att fylla tanken. Dagens mål var sydligaste England och navigatorn ville få oss att ta en väg som gick rakt mot söder men jag struntade i den varianten och körd upp till M25 och sedan ner mot Dartford Crossing vilket visade sig en bra och snabb idé.

Vi körde från mulet till soligt väder när vi tog oss de 175 kilometerna till paret John och Mavis Vigay i Waterlooville. Deras son, Paul, gick bort 2009 bara 44 år gammal. Paul var mycket aktiv när det gällde cirkelfenomen och nu ville hans föräldrar skänka hans papper till AFU.

Vi kom dit lite före utsatt tid, parkerade på deras lilla infart och togs sedan emot av det trevliga paret som bodde i ett hus fullt av böcker och saker – har vi sett det förut! John var geolog och hade till och med jobbat med en del mångrus, hade fossil som ett sidointresse plus miljöfrågor.

Mavis hade varit intresserat av spöken och annat märkligt sedan hon var 20 år och då upplevt en märklig ljusgestalt på ett hotellrum. Medan jag vandrade runt i huset med John underhöll Anneli Mavis och vid 13 blev det lunch i form av pizza och grönt.

Det gamla paret hade gjort i ordning ett antal pärmar åt oss men jag lyckades gräva fram lika mycket till i ett av rummen som vi besökte. Dessutom lovade de båda att göra en djupdykning i några garderober där de trodde att det skulle finnas mer.

När vi väl kom iväg var vi en timma försenade till Paul Fuller i Southampton som var nästa stopp men då vi hade blåst på tio minuter längs motorvägen ringde brittiska mobilen och det var John som upptäckt att vi lyckats glömma fyra påsar med saker i ett av rummen, så det var bara att vända och åka tillbaka.

När vi väl kom till Paul, som vi båda känt sedan de galna cirkelåren i början av 90-talet, hade han satt in en lammstek i ugnen som Anneli med säker hand hjälpte till med och ett par timmar senare satt vi och den goda steken med ugnsbakad potatis och annat gott – plus en fantastisk kaffe- och pekankaka som Paul fixat.

Paul hade egentligen inget att donera just nu men några kassar blev det. Han kommer att skänka hela sitt arkiv den dag han går bort. Men han tipsade också om en vän till honom som ville donera sitt arkiv till AFU, mest ufosaker.

Vid 19-tiden sa vi hej och körde till Cricketers Inn i Easton en halvtimma bort där vi checkade in innan vi gick ned till själva puben för en pint och lite bloggskrivande.

När vi satt där kikade vi lite på fotboll (Sheffield Wednesday–West Bromwich Albions) och jag passade på att hjälpa en kille som hörde av sig med en ufoobservation från Sunnanå, hjälpte en vän som ville bli prenumerant och medlem samt donera pengar till AFU och svarade på ytterligare några UFO-Sverigeangelägenheter.

Men vid 21-tiden var det dags att gå upp på rummet (vi har nummer 1, det är en liten pub) för att sova i god tid. Morgondagen blir fullspäckad.

En sak till. Alla som är det minsta intresserade av Eugen Semitjov (som betydde oerhört mycket för mig och mitt tidiga skrivande) kan jag berätta att hans son Jesper precis blivit klar med en sajt till pappans minne. Mycket att läsa och titta på där – och mer kommer! Gå in på semitjov.se och njut!

Evelyn tittade in hos Bob och Sam.

Paul Fuller lagade en utsökt middag till oss.

John Vigay med en av de tidiga Applebärbara – det så kallade toalettlocket.

John med några av de pärmar med sonens cirkelmaterial (ni ser några till i skåpet) som vi nu tar till AFU.

John och Mavis Vigay visar mig några böcker.

193 total views, 1 views today