Hemåt via AFU


I dag är jag och Anneli befunnit oss på resande fot hela dagen, från strax efter 07 till 20.30-tiden. Vi startade med frukost på hotellet i Buchholz 06.45 och fick en riktigt bra frukost med välstekta bacon och en krämig omelett plus en massa annat gott. Anneli var lite besviken på att vi fick skynda oss att äta vilket gjorde att hon inte riktigt hann med hela koppen kaffe.

Sedan gav vi oss ut på autobahn och körde längs A1 förbi Hamburg med bara en riktig ”stau”, alltså kö, innan vi siktade vidare mot färjan i Puttgarden dit vi kom i god tid, så god att vi kom med en tidigare färja.

Det blev en härlig överfart som vi började med att stå på däck och njuta av den lätta vinden och den härliga luften. Men efter en stund gick vi ned och tog en rödpölse, kaffe och en cola. Trots att resan till Rødby bara tar 45 minuter hinner man med en del på färjan över.

Inte heller den här gången intresserad sig tullen för vår välpackade bil fylld med lådor. Kille kikade in och jag sa att det var böcker till ett arkiv och så var det bra med det.

Vägen upp till Köpenhamn är bra och går snabbt att köra trots ett vägarbete som sinkade det hela en stund. Solen fortsatte att skina och vi lyssnade på dansk radio en stund innan det bar över Öresundsbron där jag tog min sista chokladbit för den här resan. Nu får jag vänta till jul innan det blir okej att äta godis igen.

I Sverige började molnen komma men vi roade oss med att lyssna på Annelis Spotify på vägen upp genom södra Sverige. Och vad annars om inte 10cc som vi ju köpte biljetter till för några dagar sedan. Som sig bör stannade vi också till vid Burger King i Centrum Syd för en lunchpaus och lite bensin åt bilen på en mack intill.

Men sedan tutade vi på upp till AFU för att lämna de lådor och kassar som jag plockat med i bilen den här gången. Bara 17 stycken och 83 står alltså kvar i London men det var sådant som ska skannas och sådant som jag tyckte borde komma till Sverige nu.

På AFU träffade vi Tobias Lindgren, Johan Gustavsson och Anders Liljegren som ni kan se på bilden som Anneli tog av oss här ovan. Jag och Anders kikade igenom alla lådorna som också är märkta med tusch med donatorns namn och vad som finns där. Böcker, tidskrifter, band och liknande är det vanligaste.

När vi ändå sågs hann vi dessutom prata en del om kursen och om lite annat rent AFU-mässigt, som den nya lokalen som vi har på gång. Men till slut var det ändå dags att fortsätta hem till Skälby efter 4.708 kilometers bilkörning på 9 dagar. Faktiskt en av de kortare Englandstripperna.

Skönt i alla fall att komma hem och efter att ha förvarnat Markus stod spaghettivattnet och kokade och det var bara att trycka i ett helt paket till oss tre och börja steka de engelska färskkorvarna som visade sig mycket goda.

En bunt post låg också och väntade och så fyllde vi en tvättmaskin och sedan en till framåt midnatt när vi packade upp allt. När alla andra lagt sig sorterade jag in bilderna från resan och fixade lite annat som är lika bra att få gjort redan i dag. Men vi 01 var det dags också för mig att återstifta bekantskapen med den egna kudden.

Resan hem började på autobahn utanför tyska Buchholz.

Kstrimmor från färjan när den lämnar Puttgarden.

Anneli på färjan.

Inte billig men god på färjan.

Och här står vi och väntar på att få köra av.

Öresundsbron på väg hem.

Här stannar vi alltid på vägen hem, Centrum Syd norr om Malmö.

Johan kikar närmare på ett spel som jag fick av John Vigay.

Ett alienhuvud från Omar Fowlers dödsbo skrämme rinte Anders…

…men väl den här nunan. Begripligt.

204 total views, 1 views today