Möte om Ufopodden


I dag har jag haft 90 minuters planering och idésprutande om den kommande säsongen av Sveriges Radios mycket framgångsrika dramaserie Ufopodden med Sara Lundin och Emelie Rosenqvist hemma i soffan. Faktiskt nästan på dagen två år sedan jag satt här med Emelie och Moa Gammel för att prata igenom det som sedan skulle bli Ufopodden.

Sara och Emelie kommer att vara producenter för det som följer efter säsong 2, som gick i somras, och utan att avslöja något kan jag säga att det blir mycket nytt och nytänkt när podden nu går vidare.

I övrigt har jag suttit och jobbat med UFO-Aktuellt i några timmar, skrivit brev till Lionel Beer i London och grattat vännen Carl-Anton Mattsson som fyller år i dag. Carl-Anton är en klippa som går att lita på i vått och torrt. På samma sätt som Jörgen Granlie en gång var om jag ska jämföra med någon. Båda fick saker gjorda utan att man någonsin behövde påminna.

Att ha honom som medlemsansvarig i UFO-Sverige är helt rätt. Noggrann och mån om att allt ska fungera tappar han inte bort några medlemmar utan ser till att de hänger med in i nästa år. Jag och Carl-Anton har också gjort ett antal Englandsresor och andra resor i AFU:s och UFO-Sveriges tjänst och vi förenas inte minst genom vårt intresse för böcker och andrahandsbutiker. Ett stort grattis får det bli också genom den här bloggen!

Satsade också en timme på att skanna tre mindre album med bilder av cirklar som vi fick låna av Mavis Vigay i England under vårt besök där. Så nu kan jag skicka tillbaka dem vilket känns bra.

I dag fick UFO-Sverige ett mejl ställt till mig och Anders Berglund från en man som sökte jobb hos oss. När jag läste hans cv så var det ganska lätt att tacka nej. Mannen visade sig vara medlem i Scientologerna men beskrev sig också som dubbelagent för CIA och MI6 och dessutom som ”porrstjärna”. Nå, killen verkade inte ha alla hästar i stallet så jag tackade vänligt nej till hans förfrågan.

När Anneli kom hem lagade vi mat tillsammans, det blev stekt fläsk från Mjällby (där Mia H köpt det åt oss), kokt potatis och löksås. Fläsket var fantastiskt gott! Men sedan hade vi uttömt det mesta av vårt matförråd. Markus hade inte handlat något under vår resa så det blev mer än dags att åka och veckohandla vilket jag och Anneli gjorde på Coop Forum.

Innan kvällen var slut återintervjuade jag en ufoobservatör som jag skriver om till nästa nummer av UFO-Aktuellt. För ibland måste man ringa upp folk flera gånger. I det här fallet för att få rätsida på hur stort föremålet egentligen kunde ha varit.

Det hela visade sig en omöjlig uppgift. För om observatörens uppskattning på hur stort det var på en utsträckt arm skulle stämma överens med hans uppskattning av avstånd och storlek, ja då fick man tänja på det mesta. Detta visar återigen hur viktigt det är att skriva ned saker direkt efter en observation. När det har gått ett antal år blir det nästan omöjligt att få ihop det på ett säkert sätt. Att många år senare be någon uppskatta hur stort ett föremål såg ut att vara på himlen (”kunde du täcka för det med handen om du höll den utsträckt på rak arm?”) eller hur länge personen såg det hela kan bli oerhört problematiskt.

I det här fallet började mannen med att säga att han sett det hela i fem minuter. När vi var klara var han nere på en. Och det skulle inte förvåna mig om det faktiskt var ännu kortare tid.

Om allt detta kommer jag att prata en del på kursen. På tal om kursen packade jag upp en låda med böcker och annat (se bild nedan) från Glenn Steckling. Sådant han ska sälja i samband med sitt föredrag på fältundersökarkursen om ett par veckor. Inget som jag skulle marknadsföra utan långa förklaringar i vanliga fall men eftersom Glenn är snäll och ställer upp gratis så känns det okej att erbjuda detta till dem som är nyfikna på Adamski, baser på månen och telepatiska lektioner.

Om någon vill köpa är det bara att mejla mig.

När jag och Anneli tittat på ett avsnitt ”The Crown” jobbade jag klart ännu en sida till UFO-Aktuellt och tittade en stund på fotbollen Ryssland–Sverige. 0–0 blev det och det är för trist att konstatera att vårt landslag inte har något anfall att prata om.

Vid 00.30 var jag klar med ett brev och en usb-sticka med bilder och filmer till Bob Rickard som han säkert blir glad över. Visar hans söta barnbarn i full fart! Avslutade dagen med att skicka en fil med cirkelbilderna jag skannat till Anders på AFU.

Material med George Adamskikoppling som säljs i samband med Glenn Stecklings föredrag.

De tre albumen med cirkelbilder från Mavis Vigay.

286 total views, 1 views today