UFO-Aktuellt klar men ändå inte


När klockan slog midnatt skickade jag iväg hela UFO-Aktuellt nummer 3 till Stefan Roslund för korrekturläsning. Det mesta har han redan hunnit läsa men nu kom ett gäng nya sidor med också. Det ni ser på omslaget är samma bild som Rapport-Nytt har, fast i färg, och den visar UFO-Sveriges projektledare Johan Gustavsson som instruerar gruppen inför dörrknackningen i Björkviksområdet den 25 augusti. Ett mycket lyckat projekt som ni kunnat läsa om i min blogg och nu alltså kommer att få en lång och grundlig artikel om i UFO-Aktuellt.

På omslaget syns också en teckning gjord av Max Magnus Norman föreställande ett föremål som skrämde tre unga tjejer i Ljusdal den 3 januari 1971 och som vår utredare Carl-Anton Mattsson nu summerar. Plus tre nya böcker som recenseras.

Men vi hittar också Anna Mellegårds artikel om Gary Heseltine, polisen som blev ufolog, och som nu intervjuar poliser om vad de sett på himlen. Richard Svenssons Kryptizkt tar den här gången upp monster från såväl Japan som från hans egen bakgård i Blekinge. Plus ett stort antal svenska ufoobservationer i form av Rapportcentralen noterar men också genom två artiklar.

Den klassiska Presspegeln där Göran Norlén skärskådar vad som skrivits i tidningarna om ufo sedan förra numret är givetvis med liksom 100-jubilerande Utblick som vanligt författad av min badmintonkamrat Stefan Roslund som just i dag hade den dåliga smaken att vinna över mig trots att han själv inte var fullt frisk. 8–15 och 17–19 blev det innan Stefan kastade in handduken.

När jag inte pillat med tidningen har jag svarat på frågor om ett fenomen på himlen (som säkert var uppskjutningen och återinträdet av en Falcon 9-raket härom dagen) och en lite udda observation av ett ljus som rörde sig förbi, möjligen bakom, månen i går. Den observatören hoppas jag kunna få prata med i morgon. Hjälpte också en kille som hade frågor om ett hus som försvann och som jag har skrivit om i en av mina böcker. Skickade honom en karta på var huset syntes. Kanske ska han dit och spana om han hittar några spår!

Har också jobbat med att förbereda fältundersökarkursen och sådant som jag ska prata om där, testat min gamla bärbara som måste med dit eftersom Glenn Steckling ska visa en dvd och skickat ut ett mejl till alla deltagare och önskat dem välkomna.

I kväll åt vi tacos vilket var ett tag sedan. Markus gjorde en insats och fixade köttfärssåsen och hade tidigare i dag plockat ned äpplen åt oss. Bra hjälp. Sedan blev det ”The Crown” med Anneli medan vi smälte maten.

Om ni undrar över rubriken ovan så återstår fortfarande den norska delen av tidningen. Innan vi får den kan vi inte skicka den färdiga produkten till tryckeriet. Bara att hoppas att den kommer snart. Om ni inte redan är prenumeranter så är det dags nu. Klicka här!

I dag kom jag överens med Bonnier Audio om ett antal nya ljudboksprojekt. Kul när pappersboken kan återanvändas och göras om till ljudformatet.

Fick en del gjort i dag vilket alltid är bra. Nu blir det sängen. Klockan närmar sig 01.

242 total views, 1 views today