Kursjobb och 10cc på teve


När jag och Anneli tittat färdigt på den utmärkta dokumentären om 10cc så var det bara att plocka fram de gamla skivorna med bandet och minnas ”the good old days”. För 10cc var ett viktigt band för mig och mina kamrater (och för Anneli, men vi kände inte varandra då) i början och mitten av 70-talet. Och dokumentären som gick på SVT i kväll gav en ärlig och intressant bild av bandet. Ska verkligen bli kul att se dem (även om bara Graham Gouldman återstår i den uppsättningen) när de kommer till Stockholm i februari.

Inledde dagen med att hjälpa en observatör på Tjörn att lösa vad hon hade sett passera bredvid månen klockan 18.32 i torsdags. Kvinnan och flera andra hade sett ett orangefärgat ”streck” röra sig från en position över månen ned till höger om den. Efter en del kontroller med Starry Night, Google Earth och Flight Radar kom jag fram till att ett flygplan på väg från Frankfurt till San Francisco befunnit sig på den platsen på himlen just då och att det sannolikt var dess kondensstrimma som belysts av solen och färgats orange.

Det hela tog ett par timma eftersom jag först pratat med min vän och före detta klasskamrat från JHG i Göteborg Bengtåke som var den som tipsade om händelsen.

Så framåt lunch kunde jag ta tag i det som var planen för dagen, nämligen att jobba med nästa helgs kurs för fältundersökare. Under dagen har jag gått igenom alla de moment som jag håller i under de två dagarna och känner mig nu nästan klar. Har bytt in en rad färska bilder och en del nya moment. Har också haft en del kontakt med Tobias som jag kommer att jobba med när det gäller en av övningarna.

Men helt klar är jag inte utan fortsätter med planeringen i morgon.

Markus har varit på banan mest hela dagen och när han kom hem så var det bara för att vända eftersom det väntade middag på klubben. Så jag körde honom tillbaka och sedan var det bara att vänta in Anneli som tillbringat sin dag på nyinvigda Nationalmuseum med Ylva och Karin.

Vi två lagade lax med rösti till kvällsmat och till detta drack jag en Old Speckled Hen – mycket gott. Gav förresten en sådan flaska till vår granne Gunnar som i dag levererade en stor kasse med potatis som vi hade beställt. Han ska få ett gäng öl till om några dagar eftersom potatisen är i en klass för sig.

Förutom 10cc tittade vi på ett avsnitt ”The Crown” också innan jag förde in det sista korret som Stefan läst och därmed blev helt klar med nästa UFO-Aktuellt. Nu är det bara att vänta in våra norska vänner som också de måste bli klara för att vi ska kunna skicka tidningen till tryckeriet.

Lade också till lite i min artikel om månlandningen på ufo.se. Bland annat en länk till min intervju med Edgar Mitchell.

Blev kontaktat av ett nättroll som kallade sig ”Geraldine Oxford” via Messenger i kväll. Skrev knagglig svenska och ville att vi skulle fortsätta diskutera via mejl. Men det sa jag nej till. Varning för ”henne” alltså.

Det blev tidigt i säng i dag, redan 23.30 men då med en god bok – en Don Rosa! Får fortsätta med kursen i morgon men också med ett brev till Skatteverket. Vi två är inte klara med varandra ännu.

187 total views, 1 views today