Strålkastare blev ufonyhet


I dag publicerade Expressen en liten film om det ”fenomen” som två kvinnor i Göteborg filmade natten till i går. Jag fick ett samtal från en journalist på GT om detta och sa att det rörde sig om en strålkastare som lyser upp molnen. Och jag trodde faktiskt inte att tidningen skulle göra något av denna icke-story.

Men så blev det en video i alla fall. Ni kan se den här ovan.

Själv har jag jobbat på med två saker under förmiddagen, plus några brev till vänner utomlands. Den ena är givetvis nästa helgs fältundersökarkurs som jag håller i, den andra en artikel för ett kommande nummer av Historiska brott & mysterier.

Men jag stack också emellan med lite badmintonspel med Stefan och i dag gick det bättre än senast men inte bra nog. Stryk med 9–15 i första efter dåligt spel och vinst med 16–14 i andra efter bättre. Tredje blev en rysare där Stefan vann, efter för många missar av mig om jag får säga det, med 15–13.

Ett av jobben inför kursen är att se till så att alla betalar sin avgift. Något som jag och Rickard Andersson håller koll på. Det är nämligen några som ännu inte gjort det. Två av dem hade glömt och fixade det omedelbart när jag hörde av mig, en sa att han inte kan komma (väldigt sent att få det beskedet i dag) medan några av de övriga inte har gått att få tag i. Där fick Rickard ägna en del av sin kväll åt att jaga svar.

På tal om att jaga svar så har jag, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på, fört en debatt med två personer som tror att månlandningen är en bluff. En av dem tidigare medlem i UFO-Sverige. Och just den mannen lade också ut en filmsnutt från Youtube där andra mannen på månen Buzz Aldrin sägs påstå att man aldrig landat där. Ni kan se klippet här:

Enligt den tidigare UFO-Sverigemedlemmen så säger Aldrin att människan aldrig landat på månen. Men detta är helt fel:

”Hur kan Ni vara så himla säkra på att människan verkligen gått på månen? Nasa sprider många lögner å lyssnar du på Buzz Aldrin så säger han själv att människan aldrig åkt till månen t ex. Det handlade bara om pengar enligt honom. Vad är sant egentligen? Alla bör fråga sig det, oavsett källa, i sitt hjärta å få svar den vägen. Inte enbart tro på vad våra ögon visar eftersom vi lever i en 3D matrix illusion.”

Men flickans fråga gäller inte om Buzz Aldrin varit på månen. Den lilla flickan undrar varför inga astronauter har återvänt dit på så många år: ”I heard nobody’s been to the Moon in such a long time?”

Men för en troende som pekar ut Nasa som lögnare spelar detta ingen roll.

Det är rätt fantastiskt att det finns människor i vår tid som tvivlar på månlandningen. Jag har personligen lagt ned mycket tid på att kolla vad som egentligen hände, bland annat pratat med Ed Mitchell (Apollo 14), Charlie Duke (Apollo 16) och Bill Anders (Apollo 8), alla män som landat eller rest runt månen. Samtliga var upprörda över att deras livs största äventyr förlöjligas av folk som inte har koll.

Fick ett lite ovanligt samtal innan jag hann lämna hemmet också. Det var en unga kvinna, Alexandra, som blev kopplad genom DN:s växel till en person som undrade om det fanns någon som hade hand ”om det ockulta”. Så då hamnade hon hos mig! Vi hade ett bra samtal!

En sak hon undrade över var hur Google Translate döljer hemliga meddelanden om man skriver in vissa frågor på engelska när man använder somaliska som språk får märkliga svar som en del tror kommer från illuminaterna!

Så jag testade med att göra detta och det måste göras så att man delar upp meningarna i bokstavspar som så här. Jag skrev frågan ”Finns det parallella universa” på engelska:

Eftersom detta inte är somaliska så klickade jag sedan på ”identifiera språk” och fick då följande svar istället:

Well, knappast något jag känner kommer direkt från några skumma illuminati!

En hel del att göra på jobbet men jag hann kila ned på La Barca och ta en entrecôte innan det var åter till tangentbordet.

Jo, jag ringde och gratulerade min tidigare arbetskamrat från Norrbottens-Kuriren Ola Hedman också. Allt var bra med honom. Det blir ju inte så ofta vi pratas vid men det känns som att det blir kortare mellan gångerna då jag ringer på hans födelsedag varje år.

Min arbetskamrat Karin Östman fyllde 40 härom dagen.

344 total views, 1 views today