Ubåt eller vadå?


Reaktionerna efter DN:s publicering av en film där en misstänkt ubåt syns blev många under fredagen. Politiker och senare också Försvarsmakten gav sin bild, om än helt olika. För mig som har undersökt långt över tusen vittnesmål om till synes okända föremål i luften är en sådan här film något spännande att bita i!

Bilder på okända föremål är alltid en utmaning och något som vi diskuterar under UFO-Sveriges kurser. Problemet är likartat mellan ufo och uso, alltså föremål under eller i vattnet.

Det som slår mig är att bilderna alltid är så dåliga, ubåtar eller föremål i skyn. Trots att vi alla får allt bättre och bättre kameror i våra telefoner fortsätter bilderna på dessa föremål att vara oskarpa, otydliga och röriga.

Ett svar kan vara att föremålen altid är så långt borta att de blir svåra att fånga på en skarp bild och att det är just avståndet och svårigheten att se dem ordentligt som gör att personerna rapporterar det de ser som något okänt till en början.

Innan jag åkte till jobbet hjälpte jag Anneli och Niklas som jobbade i trädgården. De hade börjat bära in utemöblerna och jag och Niklas tömde grillen, tunnan med vatten och rensade lite ogräs. Sedan fixade jag fiskpinnar med hemlagat potatismos.

Arbetsdagen kom att handla om ”ubåtar”, Donald Trump och bomberna i USA och om rånare som sköt på poliser utanför Åtvidaberg.

Mat blev det på Lilla Asien, den här gången tillsammans med Björn. Jag tog en 14-bitars sushi som smakade utmärkt och när vi ätit klart kom personalen och frågade om vi ville ha efterrätt som de bjöd på. Absolut!

En välfylld dag blev det.

Vår lilla potatisskörd.

311 total views, 2 views today