Ufojobb och Annelis kamratgäng


Dagen inleddes med badminton vilket inte brukar vara det allra bästa att göra när man har jobbat fem fulla dagar och sovit lite kort men i dag gick det överraskande bra trots blandat spel. Men säg vilken gång vi inte bjuder på just den sortens spel. Så efter att ha förlorat första set med 8–15 repade jag mod och vann andra med 17–15 och till slut även sista med 15–8 efter att ha lett med 10–1 men givetvis tappat. Stefan är inte lätt att tas med.

Sedan blev jag hemkörd (och tidigare hämtad) av sagde Stefan eftersom Anneli hade bilen till jobbet i dag. Stekta köttbullar och kokade makaroner som jag och Markus intog med en lagom dos ketchup – alltså rätt mycket – och ett avsnitt ”Simpson’s”.

Markus och jag insåg vad som förväntades av oss och tog tag i disk, bar ned saker i källaren, bäddade snyggt och hängde upp julslingan utomhus eftersom Anneli skulle få hem 18 arbetskamrater i kväll. För att laga libanesisk middag tillsammans och fira av en tjej som slutar.

Jag blev ombedd att hålla ett litet föredrag så det snodde jag ihop utifrån några gamla och presenterade sedan stående vid soffan med power pointen visad på teven. Uppskattat och många frågor efteråt. Ni kan se nästan hela gänget (det kom eftersläntrare) på bilden här ovan.

Fick höra en del historier från dem som lyssnade, bland annat en från en ung kvinna som berättade hur hon jobbat i ett stall och då hade som uppgift att lägga fram mat och annat till hästarna så att det fanns tillgängligt nästa morgon. Men en kväll glömde hon det och tänkte då istället gå tillbaka tidigt nästa morgon för att fixa det.

Men när hon kom dit nästa dag såg hon till sin överraskning hur allt låg prydligt och fint framlagt. När hon frågade runt hos kamrater som också jobbade där fick hon till svar att ingen av dem hade varit inblandad. Nu kan man aldrig veta så noga när det gäller kamrater och hur de kan tänkas skoja med andra. Men berättelsen var i alla fall lite söt.

Men jag har också jobbat med UFO-Aktuellt i ett antal timmar och skickat det som nu är klart till Stefan för korrläsning. När alla glada festdeltagare gått hem fortsatte jag att jobba med tidningen i tre timmar fram till efter 02. Fortfarande saknar jag en text, som ska komma i morgon, och sedan ska jag själv skriva en kort sak till sidan 2.

Skulle tro att det rör sig tre timmars jobb till innan jag kan skicka också dessa sidor till Stefan.

Markus hänger upp julslingan.

Anneli i köket under matlagningen i kväll.

 387 total views,  1 views today