Fina gåvor av Johan och julkortsskrivande


I dag var jag hemma hos UFO-Sverigevännen Johan Anderljung som delar mitt intresse för böcker. Och som ni kan se på bilden ovan har han några stycken hemma! Johan är sannolikt en av de mest belästa personer jag känner och det var verkligen roligt att träffa honom en stund i dag.

Förutom att han donerade 16 kassar med bra böcker (inga Bra Böcker där inte!) till AFU (som jag ska sälja till Böckernas hus) så bjöd han på en LCHF-lunch som gjorde mig så proppmätt att jag knappt orkade äta mer under resten av dagen. Hamburgare (utan bröd) med ost och en smarrig coleslow plus lite annat smått och med en egenfixad glass som efterrätt.

Innan det bar av till Johan hade jag intervjuat en kvinna om en observation för ett antal år sedan. Egentligen ringde jag upp henne angående några bilder på okända ljus som en kamrat till henne skickat till mig. Jag och kamraten trodde att det var hon som hade tagit dem men nu visade det sig att det var en kamrat till kamraten… Så vi får se om jag får kontakt med henne också.

Har också skrivit ihop en liten text som ska locka våra ufo.se-läsare att skänka en slant till AFU i dag. Richard Svensson har gjort en fin tomte i tefat och Tobias Lindgren har fixat till så att det går att donera pengar.

Klicka gärna här och titta. Och skänk en slant till världens bästa arkiv, AFU, också om ni kan och vill!

Har även hjälpt ett gäng på Facebook att få länkar till de sju teveinslag som jag gjorde på DN.se för några år sedan. Roligt att folk fortfarande vill se dem och jag och fotografen Joanna lade ned mycket jobb på dem.

En annan länk som är värd att uppmärksamma går till Podcast UFO där professor Greg Eghigian är med och pratar ufo. Greg har besökt AFU vid två tillfällen och är en stor vän av oss.

Det har varit en lagom slö dag. Jag tog mig lite tid och gick igenom en stor del av de helsaker jag fick av Gunnar, så snart klar där. En hel del som jag inte hade sedan tidigare. Sedan tyckte Anneli att det var läge att börja skriva julkort så det satsade vi några timmar på. Tills frimärkena tog slut. Bara att köpa fler i morgon.

Sist på kvällen fick jag in en film av ett ljusfenomen sett från Bromma i Stockholm, fick okej av fotografen att lägga ut den och fick bra tips på vad det kunde vara som orsakat det hela. Bästa tipset var att det var något vid Stadshuset i samband med Nobelfestligheterna där. Ett förslag som kom från Jan Rippe och som jag är beredd att gå på.

Först vid 01 satte jag punkt för julkortsskrivandet. Då satt Niklas fortfarande i köket och klippte in urklipp.

226 total views, 1 views today