Recensioner, julkort och tipptur x 2


Såg att vännen Andreas Ohlsson intervjuats i senaste numret av Ny Teknik där han får stå med en riktig bössa i högsta hugg. Andreas jobbar som intendent på Armémuseum med moderna vapen som ett av sina områden och i artikeln får han berätta om en del av museets samlingar som är mycket omfattande. Ni kan se honom här ovan på en bild i tidningen.

Rubriken är dramatisk: ”Dödlig teknik bevaras i den hemliga arsenalen.”

Själv gjorde jag två turer till tippen med allt som fanns av skräp i garaget och det var en del. Stannade också till i Barkarby och handlade några kassar julöl (men de hade ingen Jakobsens där…) och så tömde jag handlalista på Ica mitt emot. Men mycket återstår att köpa inför julen, det här var bara början.

Ledig i dag också, alltså. hade två kompdagar som var tvungna att tas ut för att inte frysa inne.

Framåt eftermiddagen hjälpte jag författaren Maria Küchen att läsa och komma med reaktioner på ett kapitel i hennes kommande bok ”Rymdens alfabet” som ska innehålla 29 avsnitt från A till Ö där U handlar om ufo. Jag pratade också med en journalist på Mitt i-tidningarna som ringde mig om det filmklipp vi lade ut på ufo.se i går och som jag då trodde hade att göra med Nobelfestligheterna. Men under dagen har allt fler kommentatorer visat på att det nog rörde sig om ett svetsarbete i närheten och att det var ljuset från det arbetet som slog upp i de låga molnen.

Har lagt ned några timmar på att skriva julkort också i dag, snart i hamn! Men det återstår fortfarande ett tjugotal. Tycker ändå att jag och familjen ligger bra till där.

Har också jobbat på med en större artikel för DN.se om böcker. Där ska jag tipsa om en del böcker jag läst under året och artikeln, som kommer att läggas ut på min blogg, måste vara klar snart. En av böckerna innehöll en intervju med en vän och tidigare medlem i UFO Luftrumsbevakning, Kjell Karlsson. Kjell berättar om en fantastisk händelse där han var nära att drunkna men räddades som genom ett under.

Jag blev givetvis nyfiken och ringde upp Kjell och så pratade vi en god stund.

Fick ett mejl från några elever vid Stockholms universitet som undrade om jag kunde tipsa om någon de kunde intervjua om ”Varför människor så gärna vill tro på liv i rymden”. Bråttom var det också, de ska vara klara med filmandet i veckan. Jag föreslog att de kunde komma hit på fredag, vi får väl se hur det blir med den saken.

Fick ett tjockt brev från vännen Kalevi Mikkonen i Finland i dag. Det innehöll yetterligare klipp om finska ufofall ur olika dagstidningar som nu ska in iAFU:s finska klippsamling. Kalevi har skickat mycket sådant genom åren. Dessutom fanns det ett stort antal bilder på ufologer och annat med ufoanknytning som Kalevi tagit och en del annat skoj.

Jag satte mig och klistrade in alla klippen och lade dem i ett kuvert som jag nu tar med till AFU på söndag.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli mat tillsammans eftersom båda pojkarna var på bio med kompisar. Det blev ett par goda färskkorvar med lite rester som vi piffade upp med andra rester.

Grabbarna dök upp nöjda med filmen och Niklas hoppade in i bastun som han beställt på vägen hem. Sedanb hamnade båda nere i källaren en stund efter midnatt där Niklas jammade på pianot och Markus tränade golf.

Själv kom jag i säng vid 01.30, då var jag klar med min bokartikeln.

Och så skrevs det julkort i dag igen.

243 total views, 1 views today