Årsmöte på AFU


I dag var det dags för årsmöte på Archives for the unexplained. Men inte vilket årsmöte som helst utan ett sådant för 2017! Vi ligger alltså lite efter men har goda förhoppningar på att kunna genomföra 2018 års möte i början på nästa år.

I vilket fall valde vi om styrelsen vilket innebär att det är undertecknad, Håkan Blomqvist, Anders Liljegren och Carl-Anton Mattsson som besätter de fyra platserna. Vi skulle egentligen vilja vara fler men eftersom länsstyrelsen inte vill åta vår stiftelse ändra i ursprungsstadgarna så kan vi inte öka på antalet.

Detta har medfört att sådana som Tobias Lindgren, som ni också kan se som en av de fem deltagarna på bilden från mötet, istället får ingå i något vi kallar för arkivråd. En nog så viktig grupp med medlemmar från såväl Sverige som andra länder.

Dagens möte hölls på AFU dit jag tog mig via Nyköping för att helt enligt gängse rutiner plocka upp Carl-Anton. När vi anlände 13.00 bar vi in ett antal stora flyttkartonger med sf-böcker och några kassar med lite annat som jag har haft hemma. Nu blir det bättre plats i såväl källare som garage!

Sedan styrde vi kosan till restaurang Sisi i Hageby centrum för en sushi- och lite blandatbuffé innan jag klubbade igång mötet strax efter 14.

Under mötet konstaterade vi att AFU kommer att få tillgång till vår fjortonde lokal i området från och med den 1 januari. Då kan vi flytta in sf-samlingen och en del annat där vilket kommer att skapa en del plats i ordinarie samlingarna. Vi diskuterade också hur vi ska få in mer pengar till verksamheten och där finns en crowd funding-idé som jag har med. Jag kommer att jobba på den under januari månad.

Dessutom kommer den nya borgerliga budgeten att påverka oss och göra det svårare att få den personal som vi hittills kunnat få via Arbetsförmedlingen. Inte så bra eftersom det innebär att vår förädlingsverksamhet kommer att påverkas. Vi vill ju inte bara vara en plats där saker lagras utan också ett levande arkiv som den som behöver kan utnyttja och hitta information i.

Vi pratade givetvis om mycket annat under det drygt två timmar långa årsmötet. Men efter 16 kunde jag åter slå klubban i bordet, den här gången för att tacka all för ett bra möte.

Den tid som fanns över pratade jag AFU-bokplaner med Anders och plockade med mig lite dokument som jag vill ha med i boken.

Hemresan gick genom allt tjockare snöande och när vi passerade Kolmården var det rätt många flingor som störde sikten. Men några minuter efter 19 kunde jag parkera hemma och då var maten serverad! Lax i ugn med god sås och pressad potatis. I dag fick vi sitta all fyra till bords eftersom Niklas också var med. Han hade jobbat i Avesta under dagen där han lyssnat till Stefan Löfvens jultal och sedan intervjuat honom för TT. Även Peter Hultqvist fick han några ord med, en intervju som sedan citerades av Ekot.

Framåt kvällen skrev jag klart min artikel om brinnande spökskepp som ska gå i ett framtida nummer av Historiska brott & mysterier. Blev helt okej till sist. Kommer i nummer 4 nästa år.

Avslutade kvällen med att jobba lite med nya tevesatsningen på DN.se och att diskutera ufofrågan på en lista med Nicapfolk och en del andra som jag är med på. Ja, Nicap finns faktiskt fortfarande men i en helt annan form än den som en gång var en stor och ambitiös ufogrupp.

I morgon åker jag till Mariestad med bilen full av böcker.

Fundersamma miner under ett annars glatt möte.

72 total views, 1 views today