Mariestad tur och retur


I dag tömde jag huset på de sista 39 kassarna med böcker som ska till försäljning och Anneli blev glad eftersom julen närmar sig, vi får besök och det inte är så kul att ha alla golv i källaren belamrade. Så upp 07.15, en snabb dusch och sedan bara att börja bära ut allt till den lätt översnöade bilen.

På slaget 08 rullade jag väster ut, genom snö och regn och slutligen ingen nederbörd alls vilket gjorde att jag var framme hos Peter och Inger på Böckernas hus klockan 11.25. Som traditionen bjuder bjöd Peter på wienerbröd och en cola sedan vi burit in det hela och efter att jag sprungit runt och filmat lite för Facebook satt vi och pratade.

Klockan 13 satt jag i Mariestad och åt köttbullar med brunsås och potatis tillsammans med Raili som var vid gott mod och såg fram emot att komma till oss över julen. Jag lämnade henne en rabattkupong som hon kan äta för på tåget upp och jag fick med mig lite saker som Anneli köpt av sin syster plus en toscakaka Raili hade bakat.

Eftersom jag inte hade någon särskild tid att passa åkte jag in till kyrkans second hand på Stockholmsvägen och kikade på boutbudet. Hittade en sagobok om bergatrollet som jag slog till på, annars inget.

Resan upp blev lugn den också. Lite mörkare och rätt mycket bilar men allt flöt på. Eftersom jag var ensam i bilen ringde jag några samtal på vägen dit och hit. Ett bra sätt att få lite gjort när man ändå bara sitter. Så jag pratade med Tony, Anders B och Håkan E i UFO-Sverige om en del gemensamma saker, bland annat om vem som ska ta över efter Gunnar Karlsson när han slutar som kassör i och med riksstämman 2019.

Väl hemma var det bara Markus på plats, Anneli var på konsert och Niklas hämtade nycklarna till sin nya lägenhet. Eftersom Anneli hade förberett kyckling som vi bara hade att stoppa in i ugnen och sedan koka lite ris och göra sallad till var det en smal sak för oss båda!

Jag ägnade också en stund åt att skicka resten av bilderna till min intervju med David Parker från ESA till min redaktör på DN och nu även inkluderande Andreas Cromnows verk av en astronaut och en landare på Marsytan. Nu hoppas jag att den kommer att användas också i papperstidningen, för det är den värd som det mesta Andreas skapar.

Eftersom jag ska hålla föredrag på Solskiftesskolan i Åkersberga i morgon (det blir för sjätte gången) och berätta om konspirationsteorier och fake news för niondeklassarna där jobbade jag igenom ett delvis nytt föredrag under ett par timmar. Avslutade kvällen med att läsa.

Det blev lunch med Raili i Mariestad.

220 total views, 1 views today