Kanske inte vår, men…


I dag vaknade vi upp till en riktigt fin dag som Anneli tog vara på en kort stund på verandan innan det blev lite för kallt. För även om solen lyser fint så är det ingen värme i luften. Men, det kan man knappast begära heller.

Min dag började med ett mejl från en AFU-vän i USA som berättade att han tänkte hjälpa oss med mer pengar under året. Mycket glädjande! Jag var tvungen att ringa både Anders L (väl tidigt, jag vet!) och Håkan B och berätta den positiva nyheten.

Fortsatte också att förvånas över (och svara på) hur flera personer på Facebook tror att terrordådet på Drottninggatan aldrig ägt rum utan var påhittat och att lastbilen ställts på platsen av – ja, vem då?

Man ska ju inte se ned på andras åsikter men jag måste erkänna att jag inte har det minsta till övers för folk som är så urbota tomma i skallen att de över huvud taget tror att det skulle vara möjligt att fabricera en sådan händelse. Helt i klass med att man tror att hundratusentals personer skulle komma överens om att ljuga om att människan landat på månen.

Logiken numera är att om man råkar få syn på en enda bild på nätet som man inte fattar så drar man slutsatsen att allt bara är fejk. Källkritiken är noll och det logiska tänkandet verkar ha försvunnit någonstans i första klass.

Sedan var det bara att laga mat (pytt med ägg) innan jobbet väntade.

På vägen in pratade jag med Tobias ochJohan om att jag och Carl-Anton dyker upp på AFU på tisdag. Då ska vi hjälpa till med att rensa i ett förråd men också köra dit en samling science fiction-böcker som ska placeras i den senaste av AFU:s alla lokaler. Jag diskuterade också att göra ett poddradioavsnitt tillsammans med Tobias när vi ändå är på plats samtidigt.

Bra kväll med lagom mycket, mest kring Angela Gui och UD.

Mat blev det tillsammans med Björn på La Barca. Jag tog en Quattro och Björn en Husets pasta. Mycket folk på plats i kväll.

Pratade en del med en av killarna på it-support under kvällen. Han hade dessutom med sin eldrivna sparkcykel som jag testade. Fick upp den i 35 på en raksträcka inne på redaktionen! Riktigt kul! 40 kilometer på en laddning – inte illa.

Men vid 01 var det slut på det här skiftet.

280 total views, 1 views today