Vinnarintervju och summering


Upp 08.25 efter en kort natt men så hade jag också en vinnarintervju att se fram emot. För klockan 10 hade jag fått en timme med John Lundvik på Palace Elite på St Eriksgatan där också Julia Mård från jobbet skulle möta upp för att plåta och filma. Hoppade frukosten, tog en dusch och satte mig i taxin.

John Lundvik visade sig vara precis så trevlig och positiv – och lättintervjuad – som jag hade trott. Vi möttes ju som hastigast i går när jag gjorde den första korta vinnarintervjun direkt efter tävlingen. I dag handlade det om att skriva en lång intervju för nätet och en något kortare för papperstidningen. Till slut blev det drygt 4.000 tecken åt Kultur och 8.000 åt DN.se.

Vi gjorde intervjun i lobbyn där Julia också filmade några av frågorna och sedan klippte ihop detta med mina filmklipp från i natt. det blev riktigt snyggt. Eftersom det rörde sig en del folk i lobbyn var det ett antal barnfamiljer som upptäckte Mellovinnarna och ville ta selfies. Själva lurade vi upp John på ett bord (som jag som väger 17 kilo mer än John hade testat för hållbarhet först) där Julia tog en del av fotona.

Det blev en mycket trevlig timme tillsammans med Växjökillen innan Julia gick till tunnelbanan och jag tog en taxi hem där Anneli, Ylva och Gunilla satt och precis hade ätit frukost. Jag fick berätta om intervjun och så visade jag mina filmer från i går – ni kan se dem i gårdagens blogg.

Men klockan 12 var jag tvungen att sätta mig och skriva och klockan 14 lämnade jag pappersversionen och en kvart senare webbvarianten.

Eftersom jag ägnat rätt mycket tid åt Melodifestivalen de senaste dagarna så kommer jag att fokusera på boken igen i morgon. Men först har jag gått igenom alla bilder, inspelningar och annat från Mellot och sorterat in dem i datorn samt publicerat ytterligare foton från Berns på gårdagens blogg. Vill ha ett rent skrivbord när jag börjar med skrivandet igen i morgon.

Så resten av dagen blev lugn med mat, lite tvätt och datorjobb. Kom i säng 00.30 vilket var skönt.

Här satt vi och gjorde intervjun.

John var trevlig och lätt att intervjua.

Jag kanske inte hade gjort mig förtjänt av den, men kul att få låna Sångfågeln i alla fall.

Julia plåtar för artikeln.

John skrev en ”dagen efter”-autograf till Anneli.

 308 total views,  2 views today