Skrivjobb och DN-besök


I dag blev det vanlig måndag igen, fri från Mello, trodde jag. Men istället hamnade jag i två intressanta samtal med en av Sveriges mest kända låtskrivare och hans fru och kunde fylla på med lite mer information om John Lundvik i min långa intervju med honom. Något som tog en stor del av min förmiddag i anspråk.

Jag har också fått fara in till DN för att lämna igen objektivet jag lånade under Mellofinalen och hamnade då i ett möte kring de DN-medarbetare som nominerats till olika priser med efterföljande tårta.

Hann också prata med Harald på Kultur som jag fått mitt uppdrag om att bevaka Melodifestivalen av och vi såg till att stämma av allt. Så därefter blev det punkt för Mellot!

På jobbet låg också ett par små paket från Tommy Helmer som skänkt ett antal utgåvor av Journal of UFO Studies till AFU. Ni kan se dem här ovan och det tackar vi för! Innan jag lämnade Marieberg slank jag också in på Systembolaget, något det var månader sedan jag gjorde, för att köpa lite Fuller’s och en flaska vin.

Innan dagen var slut hade jag i alla fall skrivit två hela kapitel till och börjat på ett tredje. I morgon borde jag hinna med lika mycket. Men det blir alltid en del andra saker som kommer emellan, bland annat knackade grannarna på och hade några kassar böcker som de ville ge mig och AFU för försäljning. De ska flytta i april och håller på och tömmer huset.

Framåt kvällen ringde en 29-årig kille som jag talade med i somras. Han ville ha råd om hur han skulle övertyga sin pappa om att ufo var något verkligt och utomjordiskt. Den unge mannen hade visat inslaget där jag var med i TV4 och blev intervjuad om Pentagonavslöjandena men det hade inte imponerat på pappan.

29-åringen själv visade sig vara en ganska typisk ung man som inte läser utan tar sin information från nätet. När jag frågade så svarade han nej om böcker och sa att han fick all sin information från en Youtubekanal. Jag försökte förklara varför detta inte är ett bra sätt och jag hoppas att han förstod mig. Efter 30 minuter avslutade jag samtalet, mannen hade säkert kunnat prata ännu längre.

Passade också på att ringa Tage Bång och Rickard Andersson som ställde upp och hämtade UFO-Sveriges utställning i Kristianstad när den tog slut nu i helgen. Snyggt jobbat!

Innan kvällen var slut hann jag i alla fall titta på sista delen av ”Saknad – inte glömd” som jag och Anneli följt. Så vi satt i soffan en stund efter kvällsmaten och fick se mördaren åka fast. Markus har haft jobb på Viksjö plus egen träning i dag så han har varit borta en del. Niklas, som jag pratade med under eftermiddagen, har varit ledig och tränat på sin sång.

Avslutade kvällen med att svara på en del mejl och Facebookinlägg och så tog jag och Markus ned tvätt. Ett vanligt kvällsnöje i den här familjen.

I säng vid midnatt eftersom jag och Anneli ska upp tidigt i morgon.

 370 total views,  3 views today