Årsmöte på DN och och nära målet


I dag blev jag omvald till skyddsombud för redaktionen på DN när klubben höll årsmöte. Ni kan se en del av dem som deltog på bilden här ovan. Det blev ett kort och effektivt möte som avslutades med att Journalistförbundets nya ordförande Ulrika Hyllert presenterade sig och berättade lite om SJF:s verksamhet.

När jag ändå var inne på tidningen (det var ju några veckor sedan) hann jag träffa Mia som hoppade omkring på kryckor inte helt olikt Anneli (brutet ben i foten), prata kort med Martin Jönsson som lät mig testa ett par nya smarta glasögon (där man kan lyssna på strömmade nyheter och musik), prata med Elin på grafiken som jobbar med vår nya mysterieserie på DN.se (nu närmar den sig!) och säga hej och lycka till till Olle Lindberg och Roffe Stohr som tackas av i morgon efter 40 respektive 49 (!) år på DN. Jag gav dem var sin bok.

På vägen ut sprang jag ihop med Roméo som jag inte sett på flera år. Han bor tillsammans med en tjej som jag jobbar tillsammans med ibland och är lika gammal som Niklas. Roméo har vår familj känt sedan han var liten. Lite överraskande berättade han att han slutat helt med musiken (som var hans hela fokus i många år) och nu utbildade sig till lärare.

På förmiddagen skrev jag ännu ett kapitel i AFU-boken och lagade ett par böcker till (från samlingen jag räddat i veckan) men sedan tog jag bilen till återvinningen och sedan till Åhléns för att hämta ut ett paket åt Anneli. Misslyckades med att hitta det vin hon ville ha men lyckades få tag på det vid DN senare på dagen. Cycliste heter det och är ekologiskt och en riktig storsäljare enligt killen jag pratade med på Bolaget.

Men det har alltså blivit ännu lite mer skrivande och just nu har jag faktiskt bara två halva kapitel kvar. Så jag följer schemat vilket känns bra. Nära målet nu.

Har fått kontakt med en tunisisk man som hörde av sig via Messenger i går och som hittat mig via AFU:s sida. Han är ufointresserad men berättade att det inte finns några ufogrupper i Tunisien och följaktligen inte heller några tidskrifter. Det händer att de vanliga tidningarna skriver om ämnet ibland men mest nättidningarna. Myndigheterna har noll intresse.

Det blev en stund i soffan med Anneli också eftersom vi inte vill missa ”Antikrundan”. Och särskilt kul när det är böcker med som det var ui kväll. Barnböcker i fantastiskt skick som värderades till stora summar. Inte minst Elsa Beskow i mint condition.

Fixade lite med ett frimärksalbum jag fick av vännen Gunn härom dagen. Alla märkena var inklistrade men de lät sig snällt blötas upp i vatten. De svenska kan jag sätta in i mina egna album, i den mån jag saknar dem, medan de utländska, om de är av lite äldre datum, tills vidare hamnar i prydligt uppmärkta landskuvert i två stora boxar.

Satte mig och gick igenom de tre första avsnitten av ”Mysteriejakten” som jag fått med mig på sticka från Elin på DN i dag. Kollade efter korrfel och annat och hittade en del som vi får fixa. Blev klar med detta efter 01 då jag mejlade in mina synpunkter till Elin som alltså sköter grafiken.

Tog en macka i köket vid 01.30 medan Markus, som tittat på golf på teve, åt ett päron. I säng före 02.

381 total views, 1 views today