Grumligt siande

Snart nyårsdags och bloggandet kommer att bli lite osäkert. Men det nya året lär väl inträffa i vilket fall. Hörde på radion att en sierska från Stockholm förutspådde att Sverige blir femma i fotbolls-VM i sommar. Den sierska jag intervjuade för DN:s nyårstidning trodde på finalplats för Sverige. Framtiden är ju lite grumlig också för dessa spågummor.

Ska man över huvud taget fästa någon liten tro till sierskor och folk som säger sig kunna förutsäga vad som kommer att hända? Mitt svar är nej. Här rör det sig om kvalificerade gissningar (i bästa fall) och frågar man många nog så är det ju alltid någon som har rätt. Stockholmssierskan visste inte ens att det är sju partier i Sveriges riksdag utan svamlade på om sex. Hur i hela friden ska hon kunna förutsäga framtiden om hon inte ens har koll på nuet.

En sak vet jag i alla fall om 2006. Det blir en häftig fotbollssommar för oss som älskar bra fotboll i teve. Sveriges television visar VM och vi stackare som för länge sedan har tappat intresset för hockeyns motsvarighet eftersom TV3 kapat åt sig den rättigheten kan få en stunds glädje.

En ny donationsnyhet kom in precis från Håkan på AFU. Ännu en gammal ufolog har bestämt sig för att skänka sitt material till oss. Någon gång till våren kommer ett lass till Norrköping.

Nej, nu ska jag käka lite och ta en paus för några dagar. Ha ett bra nyår och fira ordentligt!

420 total views, 1 views today