Halo i halkan

Bild
I dag trodde jag verkligen att jag skulle sälja vår gamla bil. Men efter några timmars väntan på att köparen skulle dyka upp från Göteborg ringde han och sa att bussen var försenad och vi måste ses först i morgon. Så så får det bli. I morgon säljer vi vår kära gamla bil. Jag saknar den redan.

I dag har vi också kört mamma till bussen och jag pratade just med henne hemma i Mariestad. Allt hade gått bra förutom att hon hade ramlat när hon skulle gå in i taxin hemma och sluntit ordentligt. Som tur var så bröt hon sig inte. Det är årstid för benbrott nu och är man gammal med skört skelett kan det gå riktigt illa. Nu gick det bra och hon var mest lite mörbultad.

Jag och barnen har ägnat kvällen åt att bada bastu. Niklas vann som vanligt (han ser varje bastubad som en tävling där det gäller att sitta kvar så länge som möjligt). Själv kan jag bara skylla på att julmaten tyngde mig allt för mycket för att kunna bjuda upp till en ordentlig kamp.

Har också skrivit en massa uforelaterade brev till diverse folk i Sverige och utomlands. Dessutom hjälpte jag två kvinnor i Borlänge med att identifiera en bild och en film som de tagit oberoende av varandra av något som lyste starkt på himlen intill solen. Det visade sig vara en bisol men det roliga var att den ena bara hade sett den på solens vänstra sida och den andra på solens högra. Men en bisol med vidhängande halofenomen var det vilket jag redde ut genom den ena kvinnans son.

Det är alltså inte bara benbrottens tid utan också halofenomenens. Bara att se upp både nedåt och uppåt alltså.

Dagens bild föreställer Markus som utför lite jämförande konsumentjournalistik.

 693 total views,  1 views today