Snöänglar

Bild
Så brakade det då äntligen ner lite snö värdigt namnet. I natt förvandlades den gröna gräsmattan till änglakuvös och efter ett besök av Niklas föddes den första vid pass klockan 11.00 i dag. Men först efter att uppfart och trappa skottats rent.

Vi två har också gjort en insats och skruvat fast Niklas nya cd-hylla i väggen på hans rum medan Markus tragglat på med en lovläxa – skrivstil (låter hur kul som helst). Anneli och farmor har förberett jullunchen och det luktar gott från vitsås och fisk.

Nu väntar på vi på lutfiskgäster, Conny och Johnny, och sedan blir det bio i Kista – ”Narnia”.

/Några timmar senare/

Tja, vad ska man säga om ”Narnia”? De två timmarna och tjugo minuterna gick fort, Georgie Henley var perfekt som Lucy och effekterna var riktigt bra. Men magin från böckerna var som bortblåst. Särskilt saknade jag den första boken som inte bara lade grunden till hela berättelsen utan också visade vem Aslan var och vad han kunde på ett magiskt sätt.

Men har man inte läst C S Lewis böcker så duger filmen bra och den kommer säkert att bli en decemberföljetong på samma sätt som ”Harry Potter” eller ”Sagan om Ringen” blev det.

Nu har jag och pojkarna avslutat kvällen med en dos ”Simpsons” vilket aldrig är fel. Niklas satt visserligen och skruvade på sig ett tag men när vi upptäckte att han satt sig på en godisnapp som vi fick bända loss ur jeansrumpan på honom så blev han lite lugnare. Nu är det kojdags.

407 total views, 1 views today