Nya glasögon på g och bokjobb


Jobbade på med boken i början av dagen innan Stefan kom och hämtade mig (eftersom Anneli behövde bilen) till en efterlängtad badmintonmatch. Det var ett tag sedan nu, lite beroende på schema och lite beroende på att Stefan har haft ont i foten. Men nu så!

Och i dag gick det lite bättre för undertecknad med vinst efter siffrorna 15-11, 17-15 och 14-16. Vi hade väl en del bra bollar men rätt många som vi inte kunde vara nöjda med heller. Nu står det 7-7 i matcher.

Stefan har varit till nytta också på ett annat sätt i dag då han skickade mig ett gäng kapitel (38!) som han hunnit läsa igenom. En fantastisk hjälp och när jag framåt kvällen hunnit klart alla 50 kapitlen på engelska så mejlade jag över resten också.

I dag har jag också haft fokus på att få kapitlen i en logisk ordning och efter en hel del funderande och dragande hit och dit i Indesigndokumentet så blev det följande:

Förord
Huvudtext
Föremål (11 kapitel)
Ljud och inspelningar (4 kapitel)
Bildarkivet (7 kapitel)
Digitala arkivet (3 kapitel)
Biblioteket (9 kapitel)
Rapportarkivet (10 kapitel)
Korrespondens (2 kapitel)
Naturfenomen (3 kapitel)
Slutord

Under varje huvudrubrik döljer sig en hel del. Bland annat återfinns vårt tidskriftsarkiv under Biblioteket, detta för att Moa som ska layouta boken inte ska få det så fragmentariskt.

I dag fick jag beskedet att en ufovän hade gått ur tiden, Carl Feindt i Delaware. Det kom som en överraskning för alla som hade kontakt med honom och hade tydligen gått fort. Jag tog kontakt med en av hans vänner och kommer nu att skriva ett mejl till hans familj. Carl hade specialiserat sig på ufofenomen i samband med vatten och vi hade bland annat en del kontakt när det gällde spökraketerna och deras störtningar i vattendrag.

Efter badmintonen var jag till optikern i Jakobsberg för att kolla synen och fixa nya glasögon. Det kommer att bli tre olika varianter. En som ska användas på jobbet som arbetsglasögon, ett par som blir mina ordinarie långdistansare och ett par för bilen som är slipade så att de funkar bra för instrumentpanelen också.

Gick in på Bolaget innan jag tog bussen tillbaka hem för att köpa ett par fina öl till vår granne Gunnar som ryckt in och skruvat fast stålhandfatet i tvättstugan som hade havererat när det blev fullt med vatten i går. Det lossnade helt enkelt från väggen. Detta fixade Gunnar snabbt och elegant och jag undrar ofta hur vi skulle klara oss utan honom som granne.

Hade också ett långt samtal med Thomas i UFO-Sverige som ringde angående helgens riksstämma och utställning som UFO-Sverige håller i Uppsala. På lördag närmare bestämt. Vi gick igenom en hel del praktiska frågor som är viktiga att ha lösta innan vi kommer dit.

Kvällen avslutades med att skriva mejl, ta ned tvätt och läsa lite i ”De odödliga”.

 397 total views,  1 views today