Hardy fyller 70 och bokjobb


I dag åkte jag och Anneli in till stan för att gratta Hardy Hedskog som fyller 70. Massor av folk trängdes kring småtugget och stolarna fylldes i de små rummen. Hardy är en god vän som bland annat varit mycket engagerad i scouterna och där också hunnit träffa Niklas under den tid som han var med.

Med och grattade var min tidigare arbetskamrat Andrea Wendin Hahne som under ett antal år också var korrekturläsare på Rapport Nytt. Kul att återse henne eftersom det var drygt ett år sedan vi träffades senast.

Dagen i övrigt började med att Anneli glömt att stänga av sin klocka när hon gick upp så istället för att få lite sovmorgon vaknade jag tidigt. Bara en sund senare ringde Göran från Uppsala och berättade att han hittat originalbanden från de inspelningar vi gjorde i mitten på 80-talet då vi intervjuade spökraketvittnen och undersökare i Kölmjärv, Stockholm och Arboga. Det var riktigt goda nyheter!

När alla – minus Markus – kommit upp så blev det frukost. Ylva hade sovit över liksom Claes och Åsa. Men Claes och Åsa sa hej och på återseende framåt tolv för att åka hem till Örebro medan vi andra, nu med Markus, åt lunch innan vi slog på teven för att se VM-finalen i bordtennis med en svensk deltagare – Mattias Falck. Nu gick det som väntad men silver är en enorm prestation i en sport där Sverige varit uträknat i många år.

Jag tog tag i att sortera in frimärkena som jag fick av Gunnar Karlsson i helgen. Många som jag inte hade sedan tidigare. Kul! Men resten av dagens fria tid gick åt till att jobba med de små sidotexterna till AFU-boken samt att göra bra rubriker till kapitlen. Men jag blev också lite missnöjd med ett kapitel och kastade ut det och skrev ett nytt om konspirationsteorier. Mest för att få lite mindre ufo i boken och lite mer blandat.

Jag hjälpte också Carl-Anton med att skanna in tre bilder som han fått låna av en observatör till ett mycket intressant ufofall. Det hela inträffade i Colombia men vittnet var svenskt och vi kommer att återkomma till händelsen i nästa nummer av UFO-Aktuellt.

Framåt 02 passade jag på att svara på en del på Facebook och såg att Leif Claesson på Skövde Nyheter hade skrivit ut sin intervju med mig. Såg ju bra ut förutom att han placerade AFU i England! Mejlade honom om detta så det blir väl rättat i morgon. Dessutom hade han stavat fel till två platser: Väddö och Anundsjö. Vet man inte måste man kolla!

Läste ut ”De odödliga” i kväll. Fortsatt mycket bra även om slutet kändes lite rumphugget.

Min tidigare arbetskamrat Andrea var också och grattade Hardy.

 525 total views,  3 views today