von Dänikenland och möte med EvD

Bild
Så har man då träffat den levande legendaren Erich von Däniken i nästan två timmar med massor av intryck som surrar i skallen efteråt och en del roliga bilder på denne världskändis som sålt mer än 60 miljoner böcker.

En spännande och energisk 70-åring som kedjerökte Camel med filter medan han glatt besvarade alla upptänkliga frågor – även dom som handlade om hans misstag. De så omdebatterade grottorna i Ecuador också – men där blev svaret inte vad jag hade väntat mig. Återkommer om detta i UFO-Aktuellt.

Von Dänikens kontor svävar i ett klot mitt i parken och utsikten är hänförande med alper runt om. Vårt samtal kom att handla om hur hans intresse uppstod och varför han egentligen började skriva om tanken på att jorden har besökts av utomjordiska varelser någon gång i forntiden. Men han var en försiktig general som sa sig ha lärt sig mycket av sina kritiker och också ångrar en del av det han skrev i sina tidigaste böcker. Exakt vad får jag återkomma till eftersom jag bara har tio minuter på mig att skriva detta (på en lånad dator i foajén till Mystery Park) innan frågestunden börjar i konferenssalen. (I efterhand har jag rättat till de flesta felen!)

Hela anläggningen andas givetvis von Däniken och han är stolt över det han har åstadkommit. Det är val ungefär 500 människor här för att lyssna på ett tjugotal talare under två dagar. Det hela förutsätter alltså i morgon.

Dagen har varit händelserik också i övrigt och i morgon ska jag träffa Apolloastronauten Edgar Mitchell något som frilanskollegan Per Erik Tell och hans fotograferande dotter Linnea från Kristianstad gjorde redan i dag. Lättpratad var hans omdöme.

Men i kväll blir det stor middag på mitt hotell med alla talarna och massor av folk. Ska bli kul. Schüss.

Loading