Semic och besök av Stefan och Andreas


Upp 08 och tog bilen till Semic eftersom mina vänner på förlaget hade samlat ihop ett antal flyttlådor med böcker till mig. Böcker som är från förra året och ur deras eget handlager och som jag sedan kan sälja för AFU:s räkning.

Trots att jag var beredd att åka minst två gånger (det var tolv lådor i olika storlek) lyckades jag klämma in allt och det räckte med en vända, vilket var bra. Då fick jag tid att sortera allt när jag kom hem och dessutom ta en tur till tippen med sådant som kunde kastas.

Det här blev en riktigt varm dag, liknar faktiskt sommar en stund, men jag och Stefan passade ändå på att gömma oss i Komethallen för en dust badminton. Det var rätt tomt där, åtminstone på badmintonbanorna, medan ett tappert gäng höll till en trappa upp och lyfte skrot av olika slag.

Matchen blev en dyster historia där jag tappade första set med 9-15 men vann andra med 15-13 efter en remarkabel (omöjlig) räddning på en smash i det som skulle bli setets sista boll. Den var så knepig att både jag och Stefan undslapp oss en del kommentarer som gjorde att en tjej (som kan spela badminton på riktigt) nyfiket tittade på oss. Vi förklarade att det kunde bli så här när vi möts.

Då hade vi också tvingats byta bana eftersom sensorn som ska se till att ljuset är tänt valde att ignorera oss när vi höll till på vår favoritbana längst bor. Svårt att spela i mörker. Nå, sista set blev riktigt illa för min del. Däng med 4-15 och så står det 11-11 i matcher så här långt.

Trots att Stefan var okamratlig nog att vinna fick han följa med hem till Anneli och fika och snart kom också Andreas Ohlsson. Andreas ville kika igenom de böcker med koppling till militaria som jag har fått från bland andra Gunno Gunnvall eftersom det är ett ämne som intresserar honom. Inte så konstigt att han jobbar på Armémuseum! Och efter en stund hade han hittat en bunt som vi kom överens om ett pris på. Pengar som går till AFU.

Det är inte så ofta jag träffar Andreas så det var kul att prata en stund.

Har också jobbat på några timmar i garaget med att sortera alla böckerna från Semic. Packade allt i kassar (som tog slut) och ställde ned i källaren som nu är smockad med böcker som ska säljas.

När jag tömde brevlådan i dag fick jag en överraskning. Där låg 35 brev med lönebesked från Sveriges radio. 35! Jag fick ta hjälp av Stefan att öppna dem och vi kunde konstatera att alla innehöll exakt samma besked. Slog en signal till SR för att berätta detta och fick till svar att de var medvetna om problemet – ett datorproblem. Så jag antar att det var fler än jag som fick masspost från SR i dag.

Framåt 17-tiden kikade Anneli på den post hon fåt i dag och där fanns ett brev med ett intyg från hennes läkare som vi hoppas ska hjälpa henne att få tillbaka pengarna för flygbiljetten till LA. Men läkaren hade gjjort ett grovt fel vilket gjorde att intyget blir utan värde. Snabbt som ögat skrev Anneli ihop ett brev och printade ut en ny blankett som jag vid 17.30-tiden drog iväg till Åkermyntan för att posta. Enda låda som tar post fram till 18 här i närheten.

Trodde vi. Så var det inte alls visade det sig. När jag ringde hem för att berätta detta fick jag rådet att gå in till ett postutlämningsställe vid livsmedelsaffären så jag vände bilen, parkerade och rusade in. Men, men. lika illa där. Klockan var 17.45 när jag frågade personalen där om var det kunde finnas någon låda där posten faktiskt gick iväg i dag i närheten. Killen bakom disken sa att det fanns en sådan i Vinsta en bit bort så jag rusade ut till bilen och körde så snabbt jag vågade dit.

Kom fram 17.57. Då stod brevbäraren där och väntade på att klockan skulle slå sex så att han kunde tömma lådan. Så jag hann precis! Det är viktigt att få fram brevet till i morgon för att vi ska hinna få tillbaka det påskrivet på måndag om vi ska ha en chans att få pengarna tillbaka.

Sedan fortsatte jag till Coop i Barkarby för att hämta ut ett paket vilket visade sig innehålla min nya bok. Det exemplar jag beställde från en firma i Uppsala (Kph) som print-on-demand för några dagar sedan. Snabba ryck! Och himla kul att hålla det första exemplaret i handen. Övriga får jag vänta på en månad till.

Tittade igenom boken (som är den engelska softbound-versionen) och konstaterade att bilderna såg bra ut och att den faktiskt liknar en riktigt bok!

Under dagen har jag också läst igenom Norrköpings Tidningarnas artikel om boken och gett den tummen upp efter en del småändringar. Den går i lördagens tidning. Har också pratat med Förlagssystem för att få klart med kontraktet för bokdistributionen (också här den engelska versionen) och börjat skriva på mitt föredrag till MUFON-konferensen på allvar.

Anneli tog det lugnt i dag och höll foten högt på doktorns order. Markus var ute och spelade en klubbmästerskapsmatch som han vann. Själv avslutade jag kvällen med en vända i tvättstugan. I säng 00.30.

Andreas Ohlsson och Stefan Roslund kikar på böcker på verandan.

208 total views, 1 views today