Jens Tellefsens begravning


I dag begravdes Jens Tellefsen i Täby gamla kyrka med närmare 100 personer närvarande. Jag var den ende från UFO-Sverige men flera från Sveriges parapsykologiska sällskap var där som Göran Brusewitz, Erik Nissen, Jan Fjellander och Hans Liljenström. Jens var oerhört mångsidig, nyfiken och en person som ville lära andra. Hans barn berättade fantastiska minnen om sin pappa som verkligen sett till att ha gett dem en bra start i livet.

Jens var mycket intresserad av ufofrågan och deltog bland annat i Projekt Hessdalen i början av 80-talet. Han skickade ofta kopior av artiklar ur vetenskapliga tidskrifter som han trodde skulle intressera mig och det var givetvis ännu ett tecken på hans vilja att få andra att lära sig.

Efteråt gick jag och Jan Fjellander upp för den smala trappan till orgelläktaren för att ta en bild av hur döden spelar schack. Ni kan se den här nedan. Inte svårt att komma att tänka på ”Det sjunde inseglet”. Sedan vandrade vi iväg till samlingen på Täby Gård där det blev lite förtäring och tal med många fina minnen.

Jag hamnade vid bordet med hans familj och pratade länge med några av dem om ufo och okända fenomen. Men efter nästan två timmar var jag tvungen att gå. Tog vägen över Myrorna i Täby centrum dit familjen hade skänkt alla Jens böcker men inte ett spår av dem där. Och bokavdelningen var väldigt skral. Skulle tro att allt gått till Myrorna centralt för att sorteras och sedan skickas ut till olika butiker.

Orsaken till att jag gick tidigare var dock en annan. Jag ville hinna med att träffa Gunno Gunnvall igen innan jag åker till USA på lördag. Gunno har flyttat till ett annat boende i Täby så vi satt där och pratade en halvtimma. Ska försöka att träffa honom igen när jag är hemma i början av augusti.

På vägen hem stannade jag till i Vällingby och köpte en enkel guidebok med karta över Los Angeles, kan vara bra att ha. Och så kollade jag upp var Frank Zappa ligger begravd, programmerade in kyrkogården i navigatorn och hoppas hinna med att besöka platsen.

När Markus kom hem hade jag och Anneli fixat grillad flintastek med färskpotatis som vi åt på verandan med var sitt glas rosé. Det har inte blivit så många sittningar där i sommar men i kväll var det varmt och fint.

Har också jobbat vidare med mitt föredrag och lite annat USA-relaterat. Plus att Tobias hörde av sig och ville ha en artikel om cirkelfenomenet till ufo.se eftersom Ufopodden kommer att köra detta som nästa avsnitt. Så jag pusslade ihop en med sex bilder och en film från gammalt material åt honom.

Kom i säng före midnatt efter att ha tagit ned tvätten och hjälpt en kille som filmat vad jag kom fram till var en rysk satellit.

Göran Brusewitz.

Jan Fjellander.

Jan Fjellander vid kistan.

Inne i kyrkan finns det berömda 1400-talsmålningen där döden spelar schack – här hämtade Ingmar Bergman idéer.

En runsten finnas inmurad i väggen till kyrkan. Där står: ”Gudlög lät resa stenarna efter Holme sin son och efter sig själv. Han dog i Langbardaland.” Alltså Italien.

På kyrkogården står en gravsten inspirerad av vikingarnas drake.

395 total views, 1 views today