Lionel Beer på besök


I dag kom Lionel Beer till Stockholm och jag och Anneli mötte upp honom på hans hotell som vi bokat åt honom. Lionel är en av grundarna av den brittiska ufoorganisationen Bufora och en vän till mig. Jag brukar besöka Lionel när vi är på uforesa i Storbritannien och han har hjälpt AFU med en rad saker genom åren. Inte minst har han sett till så att vi fått låna alla Buforas äldre handlingar för att skanna dem. Och när en annan ufolog gick bort, Eileen Lloyd (Buckle) ställde Lionel upp och körde till hennes hus två gånger för att rädda böcker och papper.

Nu bjöd vi honom på middag på Lilla Barkarby där vi satt och pratade några timmar fram till efter 22 när vi vandrade iväg till hans hotell igen (bilden ovan).

Lionel driver en liten bokhandel från sitt hus i sydvästra London och han kommer också att sälja min nya bok om AFU.

Under eftermiddagen har jag hjälpt amerikanska Mufon med en massa bilder som jag tog under symposiet och besöket på Mufons kontor efteråt. Gick igenom alla bilder jag tagit och valde ut ett trettiotal som jag gjorde i ordning och mejlade till Jan Harzan och den pr-byrå som Mufon jobbar med.

Jag har också försökt att få ordning på papper från just Eileen Lloyd och gått igenom hennes klippbok som hon var så noga md att jag skulle få innan hon gick bort. Den låg tydligt nära dörren när Lionel kom in i hennes hus och med en anteckning i blyerts på insidan av pärmen.

Nu har jag plockat ur alla brev som hon tog hand om och som kom till Flying Saucer Review (bland annat ett par från john Keel och några från Desmond Leslie), de bilder som fanns och så klippen så att de kan integreras i AFU:s FSR-samling.

Jag har också gjort klart MIS-samlingen som jag fick av Ebbe Johansson när vi sågs i Malmö tidigare i somras. Så nu är den packad i två kassar för att tas med till AFU på fredag.

Senare på kvällen fortsatte jag med Jeff Whitears samling med cirkelmaterial som Busty Taylor räddade åt mig när Jeff gick bort. Kikade på ”Big Bang Theory” med ett halvt öga under tiden.

För Anneli var det en positiv dag eftersom hon fick byta ut sin gipsskena mot en plaststövel igen. Nu ska hon gå med den i fyra veckor i ett första steg. Läkaren tyckte att såret såg bra ut också, så det kändes skönt. Hon tog en taxi på morgonen när hon och Ylva hade ätit frukost och när jag kom upp hade hon precis åkt. Ylva, som bott över, åkte en stund senare.

Så dagen har inte varit så dum. Framåt 01.30 var jag klar och hoppade i säng.

Jag, Anneli och Lionel.

 409 total views,  1 views today