Middag hos Eva och Peter


I dag fortsatte jag med att sortera klart Eileen Lloyds och Jeff Whitears samlingar så nu är allt klart att ta med till AFU i morgon. Men jag har också fortsatt att skriva mejl till nya kontakter i USA, skicka bilder till dem och lite annat. Och så gjort upp de sista detaljerna när det gäller transporten av ett arkiv från USA (bilden ovan) där två pallar på närmare 1.000 kilo snart är på väg till AFU från Oregon.

När jag inte suttit vid datorn så har jag strukit kläder, där ligger jag efter. Och jag är fortfarande inte särskilt bra på skjortor så det blev bara att par stycken. Får gripa mig an resten till helgen.

Klockan 18 hade jag, Anneli och Niklas (som kom hem på besök), vandrat över till Peter och Eva som bor ett par kvarter bort för middag och några timmars samvaro. Vi startade med var sin Singapore Sling mixad av Johan ute under bar himmel. Så långt var vädergudarna nådiga men efter en halvtimma började det regna lite så vi flyttade oss några meter in under tak, men fortfarande utomhus.

Där övergick vi till en mycket välgrillad köttbit med potatisgratäng och en god öl följd av ett Shirazvin från Sydafrika och efter allt en hallon- och vinbärskaka med glass. Som avslutning ett glas Laphroaig Four Oaks som smakade gudomligt även den.

Kul att ses och hinna prata ikapp lite, det blir inte så ofta som vi skulle vilja. Och roligt att både Niklas och Markus var med för att träffa Mia och Johan som de känt sedan de var små.

Jag visade Mia appen Sky View som hon tankade ned och efter att ha kalibrerat den så visade den stjärnor och planeter som hon annars kulle ha haft svårt att identifiera. Månen som gömde sig bakom ett träd dök också upp på skärmen. En kul gratisapp som jag verkligen rekommenderar alla som är nyfikna på vad som syns på himlen.

Vid 23-tiden tackade vi för oss men Niklas och Markus satt kvar och pratade med Johan.

Hela gänget minus Johan hos Eva och Peter.

Johan och Niklas. Johan på väg till innebandyträning.

 339 total views,  1 views today