Med Niklas till Ikea


Sov ut ordentligt i dag och när jag väl vaknat låg jag kvar och läste lite Don Rosa. Lite semesterkänsla där! Anneli hade klämt Melodikrysset med sedvanlig assistans från vänner och sedan tog vi en macka tillsammans.

Dagens utflykt blev till Ikea eftersom Anneli ville ha ett tunnare täcke och Niklas behövde lite av varje men framför allt en hylla till badrummet. En sådan som står på golvet alltså. Medan vi två gick omkring och plockade vagnen halvfull satte sig Anneli på fiket och vilade sin fot. Själv ställde vi oss direkt i korvkön eftersom det aldrig hann bli någon lunch.

Men efter en timma var vi klara och körde Niklas hem till Solna. Han har bra ordning på sin lägenhet även om den helt klart är ett rum för stor. Där placerade vi hans elgitarr med förstärkare som nu till slut flyttar efter honom.

I gengäld fick vi med oss en massa kassar och wellpapp som vi körde till återvinningen i Bromma.

När vi kom hem packade jag ut alla lådor med science fiction-dubbletter som killarna på Stockholms science fiction-antikvariat ska komma och titta på nu på måndag. En försvarlig hög. Och jag lyckades äntligen få tag på Thomas Andersson på hans antikvariat i Uppsala och kunde bestämma att ses nu på tisdag. Jag har fyra och en halv kasse som jag vill att han ska titta på.

Framåt kvällen fixade jag fläskytterfilé i ugn med potatissallad som jag och Anneli åt tillsammans med Markus som varit och jobbat på banan under dagen. Men sedan skulle han ut till en kompis som ska flytta till USA och jag och Anneli tog istället och parkerade oss framför ”Morden i Midsomer” som visades på 8:an.

Har också plockat upp min beställning från Safe Album på Skälby livs så nu har jag fickor till mina frimärken igen. Hann dock inte göra något åt det i dag eftersom jag istället tog mig an en del böcker och papper som låg på golvet i arbetsrummet. Skrev in några nya titlar i min ständigt växande bibliografi över alla svenska faktaböcker som tagit upp ufo eller flygande tefat. Så nu är det 614 stycken.

Pratade också med Lionel Beer som hade haft en bra dag i Mariefred där han åkt museijärnväg. Berättade för honom att jag plockar upp honom 08.45 i morgon och kör honom till Uppsala så att han får ännu en sådan dos där.

Själv kom jag i säng före 01 efter att ha diskuterat Greer, Lazar och en del andra med två ufointresserade vänner i en messengergrupp.

Niklas plockar hyllan från hyllan.

Niklas framför sin ingång.

 315 total views,  1 views today