Till Gunnos lägenhet, Uppsala och Lionel


Fick starta dagen med att jaga rätt på någon på Förlagssystem så att Semic skulle få de uppgifter de behöver för att min nya bok ska kunna levereras dit, den engelska upplagan alltså. Det var lite bråttom och jag fick påminna flera gånger under dagen innan jag fick i alla fall en del av uppgifterna som jag snabbt vidarebefordrade till Semic. Hoppas att de räcker.

Mitt i mitt till en början rätt futila ringande till Förlagssystem ringde Gunno Gunnvalls ena dotter Lotta och undrade om jag kunde komma till hans lägenhet i Täby för att titta igenom de sista papperen. Nu hade jag och Anneli planerat att köra till Uppsala med fem kassar böcker till Thomas Anderssons antikvariat så vi packade in dem och körde via Täby. Men där blev vi kvar i nästan tre timmar eftersom det var väldigt mycket att gå igenom och sortera.

Ni kan se mig och Lotta här ovan på en bild tagen av Anneli som satt och vilade sin fot med en god bok i rummet intill. VI lyckades fylla bilen men fick givetvis inte plats för den Billybokhylla som jag fick av Lotta. En hylla som jag frågade om jag fick ta eftersom den med tunga rymdfartsböcker som står i Niklas gamla rum brakade ihop i går. Tre hyllsektioner kollapsade av tyngden.

Efter att vi märkt upp hyllan och Lotta noterat att jag skulle komma och hämta den framåt kvällen fick den stå i hallen på entrévåningen. Och så körde jag och Anneli tillbaka hem eftersom bilen var tvungen att tömmas. Den här gången bestämde sig Anneli för att stanna hemma och äta lunch medan jag ensam vände tillbaka mot Uppsala.

Hittade en bra parkering och bar in kassarna till en för dagen munter Thomas A och som sig bör pratade vi om allt möjligt i 90 minuter medan Thomas långsamt gick igenom kassarna. Chockerande nog köpte han faktiskt två stycken av dem även om han klagade på att han egentligen inte skulle köpa något eftersom hans mål var att få golvet tomt från böcker (lycka till) och dessutom fick jag som vanligt veta att böckerna jag kom med inte var i hans ämnen.

Nå, en del var det i alla fall.

Jag gillar Thomas som är en smart och kunnig man så även om han betalar uselt så är det värt resan hit. Han betalar faktiskt bättre när det verkligen är böcker i hans ämnen: Matematik, filosofi (tung sådan), latin, grekiska, religionshistoria och kanske en del annat.

På vägen hem pratade jag med lite folk i telefon, som jag brukar, och svängde sedan in till Täby för att hämta hyllan som stod där och väntade på mig. Lyckades baxa in den i bilen utan hjälp (efter att den blåst omkull och nästan gått sönder den också) men kunde aldrig stänga luckan bak.

Så jag fick köra i 25 minuter med ett evigt tutande från larmet i öronen till dess att jag kom fram till Lionels hotell några minuter före 18 vilket var då jag skulle plocka upp honom för kvällens middag.

Sedan vi vi kånkat in hyllan i garaget satte jag, Lionel och Anneli oss på verandan och drack en gin och tonic och pratade brittisk historia med Lionel. Han gav också klartecken till att skanna hans tidskrift Spacelink vilket vi ville. Sedan hade vi tänkt bjuda på kräftor men redan i går fick vi klart för oss att skaldjur inte var Lionels grej så det blev Taylor and Jones-korvar med potatissallad och Västerbottensost för hans del och kräftor för min och Annelis. Ullmos turkiska stora blev det och de smakade alldeles utmärkt.

Efter några timmar kom Markus hem från golfjobbet och vi sa hej då till Lionel som var vänlig nog att skänka ytterligare en slant till AFU innan han åkte tillbaka till hotellet med Markus vid ratten. Det har varit roligt att ha honom här några dagar och själv var han mycket nöjd med sin vistelse i Sverige. Vi kommer att ses igen i oktober när jag planerar att åka över nästa gång.

Efter att ha gått igenom en del av Gunnos böcker och svarat på mejl tittade jag på ett avsnitt ”Seinfeld” innan det var dags att knyta sig vid 00.30-tiden.

Thomas Andersson gömmer absolut inte huvudet i sanden.

Så här ser han ju ut egentligen.

Lionel berättar lite brittisk historia med hjälp av min bilkarta.

Anneli griper sig an kräftorna.

Anneli hjälper Lionel med tågtider för i morgon då han åker hem.

 330 total views,  2 views today