Med Johan Theorin till AFU & besök hos Sören A


I dag blev det en tolvtimmarsutflykt till Norrköping och Linköping, inte för att jag hade så mycket att leverera till AFU (några kassar bara) utan för att jag hade bestämt träff med Sören Andersson i Linköping. Sören blev ufointresserad genom Donald Keyhoes bok ”Flygande tefat – observatörer från världsrymden” i slutet på 50-talet och 1960 tog intresset fart på allvar. Då var Sören 16 år, en ålder som jag själv känner igen från mitt engagemang; då startade jag UFO-Mariestad.

Med i bilen ner hade jag Johan Theorin som ville hinna se AFU innan vi ska samtala om min nya bok ”Verklighetens Arkiv X”, som handlar just om AFU, på Bokmässan sent i september. Förutom att vi båda skriver böcker har vi intresset för Forteana gemensamt och Johan hittade flera böcker att köpa under sin halvdag på arkivet.

När vi kom ner pratade jag en stund med Anders och några av de övriga som jobbade på arkivet i dag. Dessutom bjöds det på tårta och saft (i mitt fall) vilket var perfekt. Men sedan lämnade jag Johan där med övriga gänget som hade plockat fram en del pärmar med material som han särskilt ville titta på och han skulle sedan bli sittande i Evansbiblioteket rätt mycket där det finns mängder av böcker och parapsykologi, ett ämne som intresserar deckarförfattaren. Ni kan se honom här ovan tillsammans med några ur AFU-gänget.

Själv fortsatte jag till kiosken på hörnet av Ljuragatan där jag åt min lunch stående vid ett bord i spelavdelningen. Men den gick inte av för hackor utan var en riktigt bra räkmacka som jag hittade i kylen. Men det blev ett kort besök eftersom jag hade bestämt träff med Sören Andersson klockan 13.

Nu blev jag rätt försenad på grund av att en långtradare kört i diket och orsakade enorma köer och när jag väl kom till Linköping var det poliskontroll där. Men till slut mötte jag Sören som stod och väntade på mig vid parkeringen och så gick vi till hans lägenhet för att prata.

Sören passade på att visa mig en bild han hade tagit på ett för honom okänt föremål vid Sättuna utanför Linköping den 8 september förra året. Han tog två bilder på några moln med tre minuters mellanrum och på den andra upptäckte han senare ett ljust föremål. Ni kan se bilderna här nedan och själva fundera över vad det kan ha varit som fastnat på den andra.

Sören hade gjort i ordning en hög med böcker och tidskrifter som vi packade i påsar men när vi sedan gick en runda i huset visade det sig att han också hade en stor samling Marvel-serier som han inte längre hade plats för. Så jag erbjöd mig att hjälpa honom att sälja dem och därefter ägnade i en timma åt att bära ned dem till bilen som jag kört in på gården.

Det blev ett väldigt trevligt möte med Sören innan jag var tvungen att köra tillbaka till Norrköping. Och inte heller den resan gick särskilt snabbt eftersom det var ett större asfaltsarbete som sinkade mig en halvtimma också den här gången.

På vägen pratade jag med Zacharias Brandt som alltid är full av idéer och som dessutom har väldigt fascinerande berättelser om sina mångåriga upplevelser att dela med sig av.

Tillbaka på AFU var Johan T i full färd med att kopiera material som intresserade honom och under tiden satte jag mig med Johan G och Tobias för att göra en grovplanering inför fältundersökarkursen i oktober. Pratade också med ”Morgonpasset” lite tidigare i dag och de ville intervjua mig om stormningen av Area 51 lite längre fram i september. När jag nämnde att jag kommer ut med en bok precis i den vevan ringde de tillbaka en stund senare och ville göra ett längre inslag en annan dag, så nu blir det den 16 september som jag går in i studion.

På vägen hem gjorde vi ett depåstopp hos Carl-Anton och Britta-Marie i Nyköping där det vankades goda pannkakor så där blev vi sittande en stund och pratade. Carl-Anton hade några skivor och böcker till mig som jag tackade för.

Först vid 20.30 var jag hemma i Järfälla igen efter att ha lämnat Johan T där jag plockat upp honom, vid Stora Mossen. Eftersom bilen var full med serier engagerade jag både Markus och Anneli för att tömma den och packa om allt från tidskriftssamlare till papperskassar. 18 fullproppade blev det! Jag får ta mig an att gå igenom dem om några veckor.

När jag stod ute vid garaget ringde Jason från Oregon och berättade att nu var allt klart för transporten av de två pallarna med material över Atlanten. Härligt! I morgon ska jag be Anders betala för det hela och sedan är det bara att invänta fartyget.

Efter 01 kände jag mig klar med dagen efter att ha pratat länge med C Göran Norlén som undrade om några praktiska saker.

Johan Theorin botaniserar på säljavdelningen.

Lastbilen som ställde till med köerna på vägen till Sören Andersson.

Sören Andersson med bilden på föremålet på skärmen.

Här är hans första bild utan föremål tagen klockan 08.33 den 8 september förra året.

Här är hans andra foto taget 08.36, nu med föremålet.

Och här är föremålet starkt förstorat.

Och här bakom min bil sedan vi lastat den full.

Jag, Tobias Lindgren och Johan Gustavsson planerar för kursen.

Markus hjälper till att damma av och packa ur bilen.

Loading