Snabba ryck på jobbet och fortsatt insamling


Vaknade alldeles för tidigt men det innebar att jag hann med frukost (hårdmackor med potatis och majonnäs!) och jobba lite vid datorn och kunde börja tacka alla som skänkt pengar till min lilla Facebookinsamling som jag startade i går. I dag har pengar fortsatt att komma in, just nu 11.149 kronor via Facebook och cirka 3.800 på andra vägar.

Detta betyder att omkring 15.000 av de 20.000 som transporten av material från Oregon kostar AFU nu har betalats av snälla vänner på Facebook och i föreningen.

Stack emellan och skrev en stund på min växande bibliografi över litteratur på svenska som tar upp ufo på et faktamässigt sätt för att tömma en liten hög på golvet intill skrivbordet. Så nu har jag fått ihop 619 olika titlar där.

Anneli hängde med mig med bussen till Vällingby eftersom hon hade ärenden där men jag fortsatte till jobbet via tunnelbanan. I vanlig ordning. Fick en uppgift direkt när jag kom dit men efter ett par timmar drogs jag in i ett snabbmöte på redaktionen eftersom Stockholmsredaktionen plötsligt fått svar på en begäran att få ut information om ett vårdärende och nu var det bråttom att få ut det.

Så jag fick i uppdrag att skriva en nättext medan Anna G började på en för papperstidningen. Vi gjorda olika intervjuer och så kördes min text ut medan vi båda fyllde på efter hand. Snabbt gick det och vi hann bli först.

Jag sökte också vd:n i det hårt kritiserade bolaget och givetvis tog det flera timmar innan hon ringde tillbaka och lika givet gjorde hon det när jag satt och åt grilltallrik på Rosa Drömmar med Björn.

Tillbaka på redaktionen var det bara att skriva ut intervjun så att den skulle hinna med i papperstidningen också. Min version åkte ut på nätet direkt och delar av den hamnade i en längre text i papperet som Anna sydde ihop utifrån en grund som jag skrivit tidigare i kväll.

På bilden ovan ser ni mina arbetskamrater Frida och Agnes som visar hur man klarar värmen på redaktionen när den blir som värst. Vi är ett riktigt bra gäng som är professionella i allt vi skriver men kan ha det roligt också.

Kvällen rullade på i en lagom takt efter den snabba ruschen i början. Klockan 01 bar det hem.

Fick den här intressant adresserade försändelsen från en vän i England i dag. Man får väl vara glad för att den kom fram.

Loading