Fler böcker och Anneli börjar cykla


I dag bar vi in den lånade motionscykel som Anneli fått låna av våra grannar en bit bort och nu kan hon börja träna sin skadade fot tio minuter varje dag. Till en början. Det kommer att bli mer.

Efter att ha lastat ur motionscykeln tog jag bilen till Rosersberg för att hämta ytterligare 60 exemplar av min nya bok och hamnade i en olyckskö på vägen och, märkligt nog, mötte jag en annan olyckskö efter några hundra meter. Två olyckor, en i norrgående och en i södergående riktning. Så jag valde en annan väg hem där jag satte mig och sorterade de nästan 100 böcker som jag signerat så att det ska vara lätt att skriva adresser på kuverten när jag levererar dem till AFU på onsdag.

Sedan blev det lunch och därefter tog jag mig till jobbet som bjöd på en späckad kväll med nyheter.

Men också en del på nätet där en man som kallar sig ”John Doe” när han mejlar men som heter Thomas Nordholm och kallar sig för ordförande för en påhittad förening som han låtsas engagerar alla Sveriges historielärare plötsligt valt att skriva en blogg om mig.

Ni kan läsa den här.

Jag vet att han brukar läsa min blogg, säkert också denna, så han har snappat upp att jag ska vara med i två radiointervjuer på onsdag. Och tagit sig för att ringa till de båda radiostationerna för att försöka få dem att… ja, jag vet faktiskt inte. Ställa kritiska frågor till mig? Kanske det. Men framför allt för att han bara inte kan låta bli att göra just detta. Thomas N verkar helt enkelt ha alldeles för mycket tid över med sin hittepåförening.

Jag har mejlat honom för att få svar på vad han egentligen vill och det ska bli intressant att få svar eftersom han på telefon försöker låta seriös och som att han vill något viktigt. Så är det inte.

Den riktiga Historielärarnas förening hittar ni här. Och jag har skrivit även till dem för att få veta vad de tycker om Thomas och hans ”organisation”.

Kvällen var alltså intensiv med en rad nyheter där jag följde norska kommunvalet, räddningsarbetet för att få ut fyra instängda sjömän på ett fartyg i Georgia, polisens undersökning av två misstänkt farliga föremål i Göteborg, en brand i en lägenhet på Lilla Essingen och en del annat, som Trump, Nordkorea och så debatten om Brexit och nyval i brittiska parlamentet.

Men när Brexitdebatten aldrig ville ta slut så tackade jag för mig vid 01.15 och tog en taxi hem med en av mina vanliga chaufförer.

Hemma satte jag mig och skrev lite adresser på kuvert til böcker som ska skickas ut.

 611 total views,  1 views today