Möte på jobbet och UFO-Aktuelltjobb


Satte mig vid datorn så snart jag kommit upp för att jobba vidare med nästa nummer av UFO-Aktuellt. Nummer 3 närmare bestämt. Och nu hann jag klart med allt utom en annonssida (som Håkan E ska lägga in) och en halvsida på sidan 2 plus innehållsförteckningen. Så det ser rätt bra ut.

Slog Stefan Roslund en signal och berättade att jag kunde skicka över det jag har så att han kan börja med sin korrekturläsning men vi kom överens om att jag tar med mig det hela på en utskrift när vi ses i morgon. Så får det bli.

Blev uppringd av en reporter på P3 Nyheter som ville boka en intervju med mig om Area 51 senare i dag men som sedan upptäckte att det blivit en dubbelbokning och att hon inte behövde komma. Så kan det bli ibland. Själv hörde jag av mig till Sidney tre som precis var på väg ombord på planet från Frankfurt för vidare färd mot Kalifornien – och Area 51! Det ska bli kul att höra vad han kommer att uppleva där.

Rester framför ett avsnitt ”Simpson’s” innan jag gick till bussen.

På jobbet väntade ett möte med redaktionsledningen och hr-avdelningen om en del skyddsombudsfrågor.

Pratade en bra stund med Niklas, som har börjat jobba med Rapport-Nytt, och tillsammans fixade vi till så att annonsen om min nya bok fick en lätt uppdatering med nya priser och med också den engelska upplagan på bild och möjlig att beställa. Den ska med i nästa UFO-Aktuellt.

Sansad kväll på jobbet och jag hade tur att få sällskap med Gustav, Mathias och Åke som var på väg till Ewog för att äta. Alltid mycket roliga att få matsällskap än att äta ensam. Även den här gången slog jag till med Pad Prig Pao med kyckling som har blivit lite av en favorit.

Det här skulle bli en dag då inte särskilt mycket hände. Men jag fick i alla fall en hel del gjort, inte minst när det gällde UFO-Aktuellt. Mejlade med min norska kollega Mentz som arbetar med deras del av tidningen och han verkade ligga bra till för att hålla den deadline vi har bestämt. Viktigast är ju att få väg allt innan jag och Håkan åker till England.

Avslutade kvällen med att skriva om en ny komet, som tyvärr inte kommer att gå att se med blotta ögat, som verkar vara en besökare från en annan del av Vintergatan. Nasa hade uppgiften på sin webbplats och dit blev jag tipsad av vännen Peo.

Det är bara andra gången som astronomerna tror sig veta att det är en så långväga besökare (senast var det ju Oumuamua) men det är givetvis en siffra som måste justeras kraftigt uppåt. Sannolikt har vi haft många sådana besök genom århundradena men inte haft instrument bra nog att upptäcka dem eller att mäta deras hastighet. Och det är just hastigheten som isar att de inte kan komma från vårt eget solsystem.

Bilden här ovan kommer från Nasas sajt ch är tagen av Canada-France-Hawaii Telescope.

Sedan blev klockan över 01 och jag åkte hem.

 481 total views,  1 views today