Oktoberfest, Linda och städdag


I kväll var vi bjudna till Kalle och Maria som höll oktoberfest för att fira att de båda fyllt år. Ett evenemang de har hållit under några år nu men som jag aldrig tidigare kunnat gå på eftersom jag alltid har jobbat. Men i år kunde jag hänga med Anneli, och Ylva som också var bjuden, dit och äta wienerkorv med surkål och dricka tysk oktoberfestöl plus en hel del annat som gjorde oss ordentligt mätta.

Efterrätten blev apfelstrudel – vad annars! Det var ett trevligt gäng att prata bort några timmar tillsammans med, inte minst Kalle och Maria som ju är våra surströmmingsvänner också. När sonen Emil dök upp vid midnatt blev vi sittande ännu en stund så trots att vi nog hade tänkt att gå lite tidigare kom vi inte hem förrän 01. Då hade det äntligen slutat regna.

Dagen inleddes annars med ett stort städprojekt för min del. Duschen en trappa ned. Tror säkert att jag skrubbade på där i drygt en timma men så blev den också skinande blank.

Ufomässigt en lugn dag men jag hjälpte i alla fall Michael i Bufora som hade läst min blogg och undrade om jag fått tag på några nya (gamla) utredningar i samband med min Englandsresa i oktober. Och det hade jag. AFU har ju räddat en stor del av Buforas arkiv som annars hade försvunnit för gott. Men efter att ha rest kors och tvärs i England och Wales under många år har jag hämtat hem det mesta som finns i pappersformat, skannat det (tack, Leif på AFU!) och gjort allt tillgängligt för Buforas undersökare digital – gratis.

Nu skickade jag över de filer som var nya till Michael som blev nöjd och tacksam över det.

Efter lunch (gulaschsoppa) kom Linda och Per-Ola på fika. De var på väg från Uppsala där de köpt en bil och var på väg hemåt mot Småland. Det var länge sedan vi sågs här hemma och det var roligt att höra om hur det går med deras gård, om alla djuren och allt som hänt sedan sist.

Jag smet också åt mig en timma för att sitta lite med mina frimärken och sortera in några nya rymdmärken i albumen. Perfekt dag för den saken.

Markus har varit hemma hela dagen och läst ut sin bok och, liksom vi, tagit det lugnt. En bra lördag med många vänner och nya bekantskaper också. I säng 01.30 vilket var lite senare än vi hade tänkt oss.

Kalles och Marias kisse.

 214 total views,  1 views today