Bra bok om Sverige under kriget


I dag satte jag mig äntligen och skrev klart recensionen av Lars Gyllenhaals bok ”Andra världskriget i Sverige” som jag fick av honom när vi träffades på Norges ambassad där han hade sitt boksläpp.

Det som imponerar mest på mig är Lars sätt att arbeta. Han jobbar på många sätt som jag och UFO-Sverige. Han läser dokument men letar också fakta på fältet där han hittar nya dokument hos personer som sedan leder honom till platser där han kan dokumentera det hela genom andra fynd.

Jag skrev en blogg om boken som ni kan läsa här. Bilden ovan tog jag när jag träffade Lars på ambassaden den 23 oktober.

I dag var min artikel om AFU med i Outer Limits magazine (nummer 23) som har stor spridning. OLM är en digital tidskrift som alltid har många bra artiklar, vilket alla ni som läser Stefan Roslunds spalt ”Utblick” i UFO-Aktuellt säkert har märkt. Där citeras den flitigt. I slutet av den finns länkar så att det går att beställa den engelska versionen av min bok ”Files of the unexplained” för 15 pund.

Kvällen på jobbet blev lugnare än de två tidigare. Men det hände rätt mycket ändå som skulle bevakas. Londondådet var givetvis en händelse som jag åter följde.

Men när det väl blev lite lugnare gick Erik och hämtade mat åt oss på Rosa Drömmar. För min del (och Fridas, som vinkar på bilden här nedan) en Drömburgare. Kan rekommenderas.

Den hände alltså en del smått. När Aftonbladet larmade om att det inträffat en skottlossning på Kista galleria kunde jag snabbt dementera detta efter att ha ringt en säkerhetsansvarig jag tidigare haft kontakt med. Sådant är alltid kul.

Ringde också den person som är talesperson för Gävlebocken och såg till att vi fick kontakt. Bocken invigdes i dag och vi vet ju av erfarenhet att den kan brinna när som helst. Nu har jag etablerat kontakten om jag snabbt skulle behöva en kommentar.

Sedan får jag inte glömma att jag åt tomtegröt till lunch. Alltså risgrynsgröt som Anneli lagat i går. Juligt värre!

Hem vid 01 och satte mig en stund med mina frimärken, pratade med Markus och sedan var det dags för sängen.

På jobbet åt vi tillsammans i kväll.

 242 total views,  1 views today