Julfest på Skansen


Har jobbat på med att försöka hitta en väg framåt när det gäller AFU:s framtid då det gäller lokalfrågan. Pratade en bra stund med en mäklare i Norrköping för att få lite siffror som vi kan behöva när det gäller de två alternativ som vi har – köpa eller hyra. Köpalternativet kräver en stor ekonomisk insats från start men blir billigare på sikt. Hyra är ju en ständig utgift som vi aldrig blir kvitt.

Om vi skulle köpa måste vi självklart räkna med att det kostar att underhålla en lokal också. Inte lätt att veta vilken väg det kan bli. Sedan återstår ju själva grundproblemet att lösa också, nämligen att hitta en lokal som passar oss!

Annars startade jag dagen med badminton med Stefan och det blev mycket jämnt. I dag spelade vi bara två set eftersom jag lyckades vinna de två första och Stefan hade bråttom att åka och handla. Dessutom fick jag åter känning i baksidan av samma lår som senast så det var helt okej att bryta tidigt.

I vilket fall överraskade jag mig själv med att vinna första set med 17-15 efter halvdant spela med en del fina bollar från min sida. Andra låg jag under med 10-13 men lyckades på något förunderligt sätt vinna de sista fem poängen till 15-13. Det är spelet är inte alltid logiskt. Nu leder jag med en match.

Har jobbat på en artikel till Historiska brott & mysterier också plus en del annat. Sedan bar det av till Semics julfest på Skansen! Ett arrangemang som jag varit med om i ett antal år nu, minns faktiskt inte hur länge.

Pratade en bra stund med förlagschefen Måns Gahrton när vi stod och drack glögg innan det blev dags att slå oss ned vid våra bord. I år bord 13 en bit bort till vänster. Härliga bordsgrannar i form av min redaktör Andreas Nyberg, författarkollegorna Gunnar Wall och Johan Theorin, och Per Anders Lundström från Svenskt militärhistoriskt bibliotek och Anders Frankson, även han författare med inriktning på militärhistoria.

Maten var som vanligt superb med sill och potatis med nubbe innan vi gick loss på julbordet där skinkan och senapen var en fullträff. Vi var nog en 200 personer och ljudnivån brukar bli hyfsat hög då alla ska prata med varandra.

Efter maten var det efterrättsbord med lite godis och det fick bli min start på årets godisätande. Jag äter ju inte i vanliga fall men just över jul och vid utlandsresor gör jag mina undantag.

Till slut var jag och Johan ensamma kvar vid vårt bord och blev då överbjudna till grannbordet med några läsintresserade Bonniersdamer som vi pratade bort en stund med innan det var dags för mig att ta mig hemåt. Trots att jag gick vid 22 var jag inte framme vid Stenbockens väg förrän 23.30. Det tar ofta en stund att ta sig genom Stockholm.

I mitt fall först en promenad till spårvagnen, sedan byte till pendeltåg och därefter byte till buss och sedan en promenad till. På vägen hem, precis som på vägen dit, lästa jag i K G Johanssons ”Arkitekterna” som är min nya Bibliotekstjänstläsning. Hann till sidan 108.

När jag kom hem hade Anneli strukit mina skjortor, så snällt! Själv tog jag ner tvätt, svarade på några mejl och siktade sedan på sängen vid 00.30.

 229 total views,  2 views today