Konsert med Niklas och artikelskrivande


Klockan 14.30 hade jag, Anneli och Ylva trotsat regnet och tagit tunnelbanan till Gamla stan och sedan gått till Tyska kyrkan där Stockholms kammarkör skulle ha julkonsert. Niklas är med där sedan tidigare i höst och när vi kom in i kyrkan var den i princip fullsatt. Men vi hittade tre platser längst bak (som visade sig vara en bra placering) och Niklas hittade oss så vi hann prata en stund innan det var dags för konserten att börja.

Vi fick höra mycket vackert under den timma som kammarkören och Adolf Fredriks musikklasser i Farsta genomförde sitt program. Några av styckena var ”Salve Regina”, ”Bereden en väg för Herran!” och ”Nu tändas tusen juleljus”. Det satt en mycket stolt pappa och mamma och lyssnade!

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva recension på ”Arkitekterna” och mejla in den till Bibliotekstjänst samt att fortsätta skriva på min artikel om Roswellfallet till Historiska brott & mysterier. Den artikeln skrev jag klar sist i dag och kunde mejla in också den vid 23-tiden, med bilder och allt.

Pratade också en stund med Håkan Ekstrand som hjälpte Markus med att få hans och hans klass foldrar tryckfärdiga. Jag läste korr och så fixade vi till det allra sista. Foldrarna ska användas i ett arbete på Markus golfutbildning. och det är sammanlagt tre olika varianter som eleverna nu tagit fram.

Har också mejlat en del med Malin i Sundsvall som håller på och bildar en lokalgrupp där. Riktigt kul! Tillsammans skapade vi ett brev som nu ska skickas ut till intresserade i Sundsvallsområdet. Ett utskick som UFO-Sverige tar hand om.

Har även jobbat med Tobias Lindgren och tagit fram en artikel för ufo.se om två Youtubekanaler som publicerat väldigt mycket fejkat material om ufo. En av dem stänger nu verksamheten och mannen bakom den kryper nu till korset och erkänner att detta nog inte var en bra idé.

Viktigaste insatsen under dagen var kanske ändå att skapa vår insamling till Musikhjälpen i radio. Något jag fick god hjälp av UFO-Sveriges sociala medieredaktör Jennie Backman att fixa. Insamlingen går till att motverka sexuellt våld och jag och UFO-Sverige blev ombedda att vara med av Sveriges Radio för ett par veckor sedan. Nu är den igång och jag rekommenderar alla att gå in och ge en slant.

Något ni kan göra här!

Genom att donera en peng kommer ni också att få delta i utlottningen av tre priser:

• Förstapriset är en gratis kurshelg när vi ordnar höstens fältundersökarkurs på Gryts Varv igen. Inte så illa eftersom den är värd 2.600 kronor.

• Andrapriset är en årsprenumeration för 2020 på UFO-Aktuellt.

• Tredjepriset är samma sak fast för Rapport-Nytt.

Har också pratat en stund med Rickard Andersson som är vår evenemangsansvarige. Rickard hade sytt ihop ett möte med ägaren av Gryts Varv så att v i kan ses och prata igenom hur en del saker kan förbättras inför hösten. Något som vi tog upp på styrelsemötet i går.

Efter konserten i Tyska kyrkan gick vi till Ylva och drack glögg och åt lussebulle en stund. Eftersom hon gjort sig illa i handen hjälpte vi till med lite smått och gott också, jag gick och handlade och Anneli fixade med julpynt och lite annat.

En trevlig dag som avslutades med att jag och Anneli åt tomtegröt hemma. Och så bokade hon hotell åt oss i Norrköping under UFO-Sveriges 50-årsjubileum där i april. Alltid bra att ha den saken fixat.

Avslutade dagen med lite frimärksplock. I säng 01. I morgon är det DN-jobb igen.

Niklas före konserten.

 190 total views,  1 views today