Söndag på jobbet

Också i dag var Frida H sjuk så Erik fick hoppa in precis som i går. Och det fungerade riktigt bra även den här gången. Att jobba med vikarier är ofta väldigt roligt och det blev en bra färd genom arbetsdagen.

Hemma startade dagen med att Anneli och Raili gav sig ut för att handla skor till Raili och för att plocka upp Thomas för lunch. Själv hann jag inte vänta på att alla skulle vara på plats så jag stoppade in några köttbullar och potatismos i mikron och åt dem.

Slog en signal till Stefan Roslund i ett försök att hitta någon som kunde gå med mig på nya ”Star Wars” eftersom båda grabbarna redan bokat in sina biobesök med kompisar (när jag jobbar) och Anneli redan gått med en kamrat hon också.

Men det visade sig att även Stefan hade sett filmen så nu får jag ta nya tag om jag inte tänker gå ensam.

Eftersom jag ska hålla föredrag på Vetenskapsfestivalen i Göteborg i april fyllde jag i ett långt formulär på nätet för att boka in allt. Tog säkert en halvtimma.

Har inte gjort så mycket ufomässigt i dag. Mejlat lite med en kollega i Slovakien och en annan i USA. Inte så mycket mer än så. Och så har jag fortsatt att läsa ”Malmö 2048” som är fortsatt hyfsad men jag saknar bra avslut på många av kapitlen. Ska jag summera den så är ordet ”dystopisk” något som ligger nära till hands. När jag har ett kapitel kvar är samtliga mörka och eländiga.

Trots en lugn dag på jobbet hettade det till när två personer i ett gäng i Göteborg blev skjutna. En av dem dog. Gängkrigen har helt gått över styr men trots det har Göteborg varit relativt förskonat från dödligt våld i år. Det var faktiskt ”bara” det andra mordet med skjutvapen under 2019.

Kvällen fylldes ganska väl med ett avbrott för ett besök på La Barca.

Loading