Sista arbetsdagen i år


I dag åkte Raili tillbaka till Mariestad. Den här gången blev det tåget och där hade hon sällskap av Thomas och hans pojkar. Väl framme i Skövde hämtade Lena henne och körde Raili hem till Mariestad.

Vi är ju alla lite oroliga för Raili och hennes sviktande minne och jag hoppas att det inte ska bli värre. Under tiden måste vi hitta lösningar för att hon ska klara sig så bra som möjligt.

När jag gick till jobbet gav sig de övriga iväg till närmaste bowlinghall för en stunds spel innan tåget skulle gå. Mulet och trist i vanlig ordning.

Bilden ovan är inte ett ufo utan ett flygplan på väg in över Stockholm för att landa på Bromma flygplats. Ifall ni undrar. Jag tog den på vägen från Rosa Drömmar där jag och Björn åt vår kvällsmat. Drömburgare till oss båda.

Eftersom det var Frida Sandgrens sista kväll som chef när jag jobbar så firade jag av henne med att ge henne en av mina böcker (”Naturfenomen”) och sedan testade jag henne på om hon kunde känna skillnad på Ahlgrens bilar. Alltså ett blindtest där hon skulle avgöra vilken färg de hade genom att enbart smaka på dem. Och efter att enbart ha fått rätt på en av tre i första försöket satte hon alla tre i det andra.

Dagens stora händelse var att vi fick tips om att Nils Petter Sundgren avlidit. En av de största filmkritikerna och mest älskade ansiktena i teve när ”Filmkrönikan” var stor. Jag fick i uppgift att ringa in kommentarer vilket gick bra och efter en kort stund hade vi en bra artikel.

Sedan bjöd himlen över Jämtland och Härjedalen på pärlemormoln. Frida Hansson tipsade eftersom hon hade en kamrat som tagit bilder. Så det gick jag loss på och skrev en artikel om.

Och innan kvällen var slut hade jag dessutom skrivit en artikel om de mystiska ”drönarna” över Colorado. Ett ufofenomen som luktar just drönare.

En hel del kul saker alltså.

Efter att ha sagt hej och gett Frida en kram bar det hem efter 01.

Frida S testar Ahlgrens bilar medan Frida H tittar på.

Linus och Kasper vid frukostbordet.

Loading